Collectie Dutz Eyewear voorjaar 2021

Terwijl iedereen in afwachting is van een versoepeling van lockdown en Covid maatregelen, is het goede nieuws dat de lente van 2021 bijna is aangebroken.

Historisch gezien weerspiegelt mode de toestand van de samenleving, en dit jaar blijkt dat niet anders te zijn. Brillentrends in 2021 richten zich op de balans tussen innovaties, opvallende monturen en tijdloze ontwerpen. Consumenten neigen naar bewust winkelen en kopen stijlen die gemakkelijk en veelzijdig zijn en subtiele stijldetails hebben. Subtiele stijldetails staan voor de Dutz designers gelijk aan so Dutz!

Van sprekende kleuren en oversized monturen tot subtiele retro stijlen, Dutz onthult hierbij graag de collectie van het komende voorjaarsseizoen 2021.

Geometrie

De vorm van het jaar is: elke vorm die een vleugje geometrie op de tafel brengt! De geometrische Dutz monturen met dikke of dunne randen en interessante vormen zoals achthoek, vijfhoek, zeshoek, vierkant en rechthoek, in gedurfde, heldere kleuren maken het totaal plaatje van de Dutz collectie compleet.
Deze vormen zijn namelijk vrijwel voor elk gezicht geschikt omdat ze elementen combineren die zowel betrekking hebben op ronde als op vierkante glazen. In de Dutz collectie vinden we zowel klassiek uitgevoerd geometrische vormen als ook strakke, stoere en veelkleurige uitvoeringen.

GROOT, GROTER, GROOTST

Briltrends verschuiven geleidelijk van de mini-monturen uit de jaren 90 naar extra grote monturen. In de Dutz collectie combineren de Dutz designers dit voorjaar minimalisme met draagbaar supersize: de jaren ‘70 en ‘80 geven vorm aan de nieuwe collectie. Dunne metalen monturen met oversized glazen, combineren vakkundig alle stijlvolle kenmerken van dit seizoen. Oversized in trendy goud, gecombineerd met klassiek bombay brown voor een ingetogen elegante look of een combinatie van goud met emerald groen voor een meer opvallende zomerse look. Het pastel lila van model DZ804-75 komt gecombineerd met goud ook helemaal tot zijn recht. Draag de Power Pastels-trend als een echt modestatement!

MAD HAVANA

Havana-kleurige brillen staan op de voorgrond dit modeseizoen. Ze zijn modern en klassiek elegant tegelijk. Ideaal voor wie houdt van natuurlijke en aardse tinten. Maar bij Dutz geven de Dutz designers een eigen twist aan deze trend. Havana acetaat en prints zijn gecombineerd met opvallende en kleurrijke patchwork patronen in zomerse kleurcombinaties. Maar ook vinden we bontgekleurde Havana acetaten voor een opvallende en kleurrijke look in de collectie.

MORE THAN ROUND

Het nostalgische gevoel van retro monturen blijft dit seizoen een rol spelen. Ronde brillen horen zo’n beetje bij het interieur van modeshows. Een beetje retro, een beetje dramatisch: niet voor niets zijn ze nog steeds toonaangevend in het straatbeeld. Dutz geeft ronde vormen een So Dutz update met spannende ontwerp-elementen in sprekende kleuren en opvallende acetaat platen.

Meer informatie

www.dutzeyewear.com

Tags: