DITA’s nieuwe inventieve monturen voor lente/zomer 2021

De verstoring van een wereldwijde pandemie en een veranderend ‘nieuw normaal’ dient als een gelegenheid om te pauzeren, diep adem te halen en te resetten. Reflecteren en focussen. DITA’s lente/zomer 2021-collectie vertegenwoordigt luxe vormen en materialen en is het resultaat van de kernwaarden van het merk.

‘Ongekende tijden vragen om ongekende ideeën en gedurfde experimenten’, legt Design Director Michael Castillo uit, wiens ambtstermijn bij DITA zich uitstrekt tot de beginjaren van het bedrijf. ‘De uitdaging is om inspiratie op te doen in een digitale wereld die snel verandert. We verbinden en werken samen op creatieve nieuwe manieren, en geven leven aan ontwerpen en details die we nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Uit isolement komt iets moois naar voren. De resulterende collectie, die voor het eerst gepresenteerd zal worden in een volledig virtuele showroom, bevat een groot aantal innovatieve stijlen die DITA’s vooruitstrevende benadering van luxe brillen demonstreren.

De ALICAN leidt een reeks ‘primeurs’ op het gebied van design en is een fantasierijke uitbreiding op de Laminate collectie van DITA. Een futuristisch ultradun montuur van acetaat met twee keer zoveel interne machinerie. De brillenpootjes van gefreesd acetaat zijn met de hand gelamineerd.

De ALKAMX is een tweekleurig volledig titanium montuur met geperste lijndetail door de glasranden en brillenpootjes.

De klassieke IAMBIC en semi-randloze TYPOGRAPHER hebben beide een uit meerdere delen bestaande assemblage van titanium slapen en brug en afgewerkt met acetaat oortips. 

Het materiaalcontrast bereikt zijn hoogtepunt in MICRO-ROUND, een futuristische damesvorm die een hoopvolle toekomstvisie biedt. Hoogwaardig acetaat integreert naadloos met een unieke titaniumeenheid die zowel voor functionele als esthetische doeleinden dient. 

Tags: