neubau eyewear stelt 3D-geprinte brillen van 100% biogebaseerd materiaal voor

In 2020 slaat de Oostenrijkse brillenfabrikant neubau eyewear een nieuwe richting in met de productie van zijn duurzame modellen. Opnieuw een mijlpaal richting duurzaamheid. Het label voorziet namelijk een productiemethode voor brillen van 100 % biogebaseerd materiaal (natural3D), dat enkel met een 3D-printtechnologie wordt gebruikt.

Van zaad tot zonnebril

De basis van natural3D is olie, afkomstig uit het zaad van de wonderboom. neubau eyewear gebruikt dit al sinds 2017 onder de naam naturalPX (65 % wonderolie). Het materiaal wordt verwerkt in de spuitgegoten polymeerbrillen met bijzonder lichte en flexibele monturen. Met natural3D is het nu ook voor het eerst mogelijk om een volledig natuurlijk materiaal in de 3D-printer te gebruiken. Laag voor laag maakt deze methode van neubau eyewear een echte pionier op het vlak van duurzaamheid.

Om te beginnen komen er in april vier monturen voor brillen op sterkte en drie zonnebrilmodellen in het 100 % biogebaseerde materiaal uit, waaronder de Special Edition 2020. De 3D-geprinte modellen worden voorzien van een kneedbare titanium naald, zodat de brilveren gemakkelijk aan de gebruiker kunnen worden aangepast.

Driedimensionale duurzaamheid

Brillen maken met de hulp van een 3D-printer blijkt een echt succesverhaal voor neubau eyewear: de 3D-printer springt bijzonder efficiënt om met de grondstof, aangezien de kunststof in poedervorm laag voor laag door een laser wordt geprint en het overtollige materiaal wordt hergebruikt. Als pionier in duurzaamheid lanceerde neubau eyewear eerder al modellen met 3D-applicaties, maar nog geen volledig model. Daar komt in 2020 verandering in met de lancering van de natural3D stijlen.

Meer informatie over de nieuwe modellen volgt eind 2019.

 

Gepubliceerd op: 31-10-2019

Reacties

Comments