Nieuw high tech RX LAb van Maui Jim

Onlangs opende Maui Jim, na twee jaar intensieve voorbereiding en 10 miljoen investering, een eigen RX  Lab in het Duitse Braunschweig, om hun klanten nog beter en sneller te voorzien van de beste producten. Niet met als doelstelling de grootste glasleverancier te worden, maar om de beste te blijven. Eyeline was uiteraard uitgenodigd om de fabriek te bewonderen. Samen met nog een aantal andere journalisten van de vakmedia uit Europa.

Wat direct opvalt, is de enorme rust en ingetogen kwaliteit die het bedrijf uitstraalt. Het lijkt wel de Willie Wonka Chocolate Factory! Alles is schoon, netjes, met respect voor het milieu en de mens ontwikkeld. Maui Jim mikt op een productie van 15 duizend orders per week, ze zijn er klaar voor.

Een aantal nieuwe producten ligt klaar voor de opticien en zijn klant: de HEV-managing lens, een beschermende lens voor intensief smart devices gebruik, de high contrast lens die nog meer kleur contrast en definitie biedt. Ideaal om ook ’s nachts in de auto te gebruiken. En als laatste: Maui Brilliant, een lichtgewicht en zeer helder lensmateriaal. Momenteel werken er 5 mensen, allemaal lokale medewerkers, intensief opgeleid door de Amerikaanse specialisten van Maui Jim zelf. Aangezien het om een complex technisch product gaat, zijn de medewerkers van het grootste belang. Aan het eind van het jaar zullen het er 17 zijn, met een uitloop naar 100 productiemedewerkers. Een aantal stappen wordt nu nog handmatig uitgevoerd, deze zullen in een latere fase ook geautomatiseerd worden. Toch zal het menselijk beoordelingsvermogen van groot belang blijven.

De nadruk ligt op alle vlakken vooral op de kwaliteit en dus ook controle. Nogmaals het bedrijf wil graag de beste zijn in comfort, fit en design. Mede daarom wordt elke stap gefaseerd ingevoerd. Haast is immers nooit een goede raadgever. Aloha!

Meer informatie

www.mauijim.com

Gepubliceerd op: 13-09-2018

Reacties

Comments