Nieuw museumproject zoekt ‘Zienswijzen’

Zienswijzen zijn mensen met een visuele beperking die musea gaan bezoeken en een gefundeerde mening geven over de (on)mogelijkheden van hun bezoek. Wat gaat goed en wat kan, met soms simpele aanpassingen, beter? Waarom is een bezoek de moeite waard en waarom zouden de Zienswijzen het museum aanbevelen aan anderen met een visuele beperking?  

Voor dit project zijn zij op zoek naar mensen die musea verder willen helpen met het toegankelijk maken van hun organisatie.

Een Zienswijzen kenmerkt zich door zijn positieve benadering en oplossingsgerichtheid. Naast het stimuleren van musea de collectie, of een deel daarvan, beter toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking willen zij hen ook bewust(er) maken van de huidige situatie en dit zichtbaar maken.

Zienswijzen is een spin-off van de RAAK Stimuleringsprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het museum met het beste idee om de collectie (of een deel daarvan) toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking.

Met de komst van Zienswijzen raken steeds meer mensen betrokken bij de toegankelijkheid van Nederlandse musea.  Door musea aan te bevelen vergroten we de zichtbaarheid van toegankelijke musea en weten ’anderen’ dat het museum goed heeft nagedacht over die toegankelijkheid.

Meer informatie

www.raakstimuleringsprijs.nl

Gepubliceerd op: 29-01-2019

Reacties

Comments