Nuon Solar Team pakt haar zevende titel mét Serengeti zonnebrillen

Een accu die het land niet in mocht, aangepaste regels en steeds sterker wordende concurrentie… Het wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië – de Bridgestone World Solar Challenge- was dit jaar spannender dan ooit voor het Nuon Solar Team. Lukte het de regerend wereldkampioen uit Delft om de concurrenten van de universiteiten van Twente en Tokai achter zich te houden?

De race startte zondag 8 oktober. Serengeti Eyewear voorzag het Nuon Solar Team van de allerbeste zonnebrillen. Naast een rustiger en scherper beeld dankzij de gepolariseerde glazen, beschermen de brillen de ogen als geen ander tegen UV licht. De glazen van Serengeti zijn meekleurend en passen zich aan bij veranderende lichtomstandigheden, waardoor de ogen minder snel vermoeid raken. Dankzij het flexibele montuur en de lichtgewicht glazen bood Serengeti het Nuon Solar Team de best mogelijke zonnebril voor de Australische omstandigheden.

De race

Het Nuon Solar Team heeft met overmacht de 14e Bridgestone World Solar Challenge gewonnen. Na vijf dagen racen kwam zonneauto Nuna9 op donderdagmorgen, 12 oktober, om circa kwart voor zeven Nederlandse tijd over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Het is alweer de zevende keer dat het Nuon Solar Team wereldkampioen zonneracen is geworden.

Op de laatste racedag bouwde het Nuon Solar Team de voorsprong op de belangrijkste concurrenten – Michigan (VS), Tokai (Japan) en Punch Powertrain (België) verder uit. Collega coureur Sharon van Luik vanuit Australië: “Natuurlijk waren we nerveus. Er kan altijd iets gebeuren. De zenuwen gierden bij iedereen door de keel. Maar het ging top. We tikten vandaag de maximumsnelheid van Nuna9 aan, 110 km per uur. En dat alles op de kracht van de zon, geweldig!”

Meer informatie

www.serengeti-eyewear.com
www.bobos.nl
www.nuonsolarteam.nl/nieuws

Gepubliceerd op: 26-10-2017

Reacties

Comments