Essilor neemt Israëlische optiekleverancier Shamir Optical over

Essilor International heeft na goedkeuring door de Isra??lische autoriteiten bekendgemaakt dat het 50% van Shamir Optical heeft overgenomen. Shamir Optical is een snelgroeiende leverancier van vernieuwende producten en technologie??n voor de brillenglazenindustrie. Het bedrijf genereerde in 2010 een omzet van 158 miljoen dollar, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten.

Shamir Optical richt zich onder andere op onderzoek naar en ontwikkeling van technologie??n en hulpmiddelen voor de opticien, waaronder multifocale lenzen en mallen. Shamir Optical ontwikkelt daarnaast software voor het ontwerpen van multifocale lenzen. Deze software is gebaseerd op eigen wiskundige algoritmes die het ontwerp van multifocale lenzen voor verschillende toepassingen optimaliseren. Shamir Optical heeft ook specifieke softwareoplossingen gecre??erd voor toepassing in research en development, zoals Eye Point Technology-software, die het menselijk kijkgedrag simuleert. De lenzen van de optiekleverancier zijn beschikbaar onder diverse merknamen, waaronder Shamir Creation”, Shamir Piccolo”, Shamir Office”, Shamir Autograph” en Shamir Attitude”.

Hubert Sagni??res, president-directeur (CEO) van Essilor: “De overname van Shamir Optical is in lijn met onze strategie om het productaanbod in het middensegment uit te breiden. De voltooiing van deze belangrijke overname is dan ook een grote stap voorwaarts in het behalen van onze groeidoelstellingen.” Ook Shamir Optical kijkt uit naar de samenwerking. “De venture met Essilor zal de ontwikkeling van Shamir Optical beduidend versnellen,” aldus Amos Netzer, president-directeur (CEO) van Shamir Optical.

Het huidige managementteam van Shamir Optical blijft in functie. Het bedrijf wordt per 1 juli volledig geconsolideerd in de boekhouding van Essilor en de aandelen van Shamir Optical worden van de Nasdaq Global Market en de beurs van Tel Aviv gehaald.