GrandVision Benelux versterkt online-positie door aankoop Zonnebrillen.com

27 november kondigde GrandVision Benelux de overname van Zonnebrillen.com aan. Met deze strategische overname, die per 1 december effectief zal zijn, versterkt GrandVision Benelux haar online-positie in Nederland en België door het toevoegen van een additioneel online kanaal. De overname draagt bij aan het verstevigen van haar geïntegreerde omni-channel distributiestrategie en vergroot het online aanbod.

De optiekketen met ruim 800 Pearle, Eye Wish en GrandOptical winkels in Nederland en België richt zijn blik bewust op een online uitbreiding. Dit sluit naadloos aan op de digitale roadmap van GrandVision Benelux. Het heeft zich de afgelopen periode sterk gefocust op de online positionering in de 44 landen waar ze actief is. Door deze overname kan het de omni-channel ervaring voor haar klanten verder optimaliseren en kan het ook nieuwe doelgroepen een passende oplossing bieden.

Het ondernemende Zonnebrillen.com is een aanvulling op het huidige portfolio, om effectief in te spelen op de veranderende vraag vanuit de consument. Zo doet de Nederlandse consument steeds vaker en gemakkelijker online aankopen. De overname van Zonnebrillen.com met een duidelijk digital strategie voorziet daarin. Ook zorgt de overname ervoor dat GrandVision aan de wens van de consument voldoet om altijd en overal te kunnen kopen. Bovendien verwacht de klant transparantie met betrekking tot prijzen, service en voorwaarden.

Leo van Welij, CEO GrandVision Benelux, licht toe: “Deze overname past in onze toekomstvisie. Door onze online positie te versterken zullen we een boost geven aan de hele organisatie en de sterke merken die we hebben. We zijn trots de consument op deze manier uiteenlopende opties te kunnen bieden. Zij hebben zo toegang tot het meest aantrekkelijke assortiment en wij leveren met 800 winkels in Benelux altijd service om de hoek.”

Mischa Tan, samen met Rogier van Willigen oprichter van Zonnebrillen.com, voegt toe: “We zien veel synergie tussen de partijen ten aanzien van het aanbod en de sterke merken die GrandVision reeds voert. Zonnebrillen.com vormt een hele mooie aanvulling op het portfolio van GrandVision. Deze maand hebben wij wederom een FD Gazellen Award gewonnen – uitgereikt aan de snelstgroeiende bedrijven van Nederland – wat aangeeft dat we op de juiste weg zijn.”

Meer informatie

www.grandvision.com
www.zonnebrillen.com

 

Tags: