Proof Sustainable Eyewear komt naar Nederland

Proof Eyewear, de maker van duurzame (zonne-)brillen, heeft de stap ondernomen om ook in Europa met de verkoop van het merk te starten en is per direct leverbaar voor de vakhandel.

Proof is opgericht in 2010, door drie broers  Dame in Idaho, Amerika. Maar de geschiedenis gaat terug tot 1954, toen hun grootvader een houtzagerij begon. Het idee om het merk te starten kwam toen oprichter Brooks Dame een skistok uit bamboe ontwierp. Helaas bleek dit idee een fiasco. Maar de basis was gelegd, en dit was de geboorte van het merk ‘Proof’.

Al snel volgde het idee om een consumentenproduct van hout te maken. Vervolgens zagen de eerste prototypes van zonnebrillen het licht.

Heritage, sustainability en giving back

Sindsdien is het bedrijf in korte tijd uitgegroeid van een idee in een garage, tot een wereldonderneming. Proof heeft deze groei weten voort te zetten mede dankzij de vraag naar duurzame producten en blijft tot op de dag van vandaag een pionier in duurzame brillen. De brillen zijn allemaal vervaardigd uit duurzame materialen waaronder FSC-gecertificeerd hout, cotton-based acetaat en oude skateboarddecks. De drie principes van Proof zijn dan ook: heritage, sustainability en giving back.

Goede doelen

Proof doneert van elke verkocht bril een klein bedrag aan een non-profit organisatie die een goed doel ondersteunt. Zo is er afgelopen jaar ruim 57.000 dollar gedoneerd aan diverse lokale en internationale projecten.

Meer informatie

Proof Sustainable Eyewear
wwww.iwantproof.nl
info@iwantproof.nl
+31(6) 52 308 038

Tags: