Safilo en Fossil hernieuwen licentieovereenkomst

safilogroup

Safilo en Fossil kondigen de hernieuwing van de licentieovereenkomst rond optische brillen aan én voegen de globale distributie van zonnebrillen toe.

 

De licentieovereenkomst omvat het design, de productie en distributie van Fossils optische monturen en voegen hieraan ook zonnebrillen toe. De nieuwe overeenkomst loopt nu tot en met 31 december 2018 en breidt zich uit tot de wereldwijde distributie. De voorgaande overeenkomst voor optische frames bedekte enkel de VS en Canada.

 

“Fossil is een buitengewone partner en we zijn zeer tevreden met de resultaten die we in Noord-Amerika hebben bereikt in de voorbije jaren”, aldus Roberto Vedovotto, CEO van Safilo Group. “We zijn ervan overtuigd dat er nog een aanzienlijk potentieel is over de hele wereld voor een merk dat zijn authentieke vintage stijl vertegenwoordigt op zo’n uitgebreide manier. Met de verdere versteviging van de samenwerking om een snellere economische groei te genereren binnen de brillenindustrie als doel geloven wij dat er zich belangrijke kansen aanreiken in met name EMEA en Latijns-Amerika, maar ook in Azië waar het merk reeds succesvol is.”

 

Kosta N. Katsotis, Chairman en Chief Executive Officer van Fossil Group Inc. becommentarieerde: “Safilo was en is een geweldige partner voor ons en we zijn verheugd om de zonnebrillen toe te voegen aan ons gamma en de optische brillen beschikbaar te stellen voor de mondiale markt. Deze licentieovereenkomst laat ons toe om de invloed van Safilo’s expertise en distributie te benutten om ons brillenaanbod van FOSSIL wereldwijd te laten toenemen.”