50e lid Optometristen Collectief Rijnmond

Op 31 oktober jl. heeft het 50e lid van het Optometristen Collectief Rijnmond (OCR) haar samenwerkingsovereenkomst met Het Oogziekenhuis Rotterdam en Het Oogzorgnetwerk getekend. Een mijlpaal in het 7-jarig bestaan van hetOCR, dat in 2004 is opgericht en toentertijd uit 10 leden bestond. Met haar 50 leden is het OCR veruit het grootste samenwerkingsverband van optometristen in Nederland. Een optometrist levert oogzorg op maat en is opgeleid om oogmetingen uit te voeren, oogafwijkingen op te sporen en brillen, contactlenzen en andere optische hulpmiddelen aan te meten.

  

De optometristen van het OCR hebben met elkaar en met Het Oogziekenhuis Rotterdam kwaliteits- en verwijsafspraken gemaakt, zodat klanten met oogaandoeningen snel en goed geholpen kunnen worden. Voor de doorverwezen klanten heeft Het Oogziekenhuis Rotterdam speciale spreekuren ingericht. Dit betekent dat patiënten gegarandeerd binnen twee weken een afspraak in het ziekenhuis hebben. Een individuele optometrist die een samenwerkingsverband met Het Oogziekenhuis Rotterdam en Het Oogzorgnetwerk aangaat, is getoetst op parate kennis over de kwaliteitsafspraken. Hij of zij sluit zich daarna aan bij het OCR. De optometristen die samenwerken binnen het OCR zijn te vinden op www.optometristencollectief.nl.

 

Op de foto van links naar rechts: René Baljon, directeur Het Oogzorgnetwerk, Frans Hiddema, voorzitter Raad van Bestuur Het Oogziekenhuis Rotterdam, S. Lie-A-Njoek, optometrist bij Citylens Rotterdam.