Consument kiest Pearle tot meest betrouwbare opticien

Pearle Opticiens is door de Nederlandse consument gekozen tot de meest betrouwbare opticien. Dit blijkt uit het jaarlijkse Trusted Brandsonderzoek van Reader’s Digest. Met 27% troeft de optiekketen collega ketens af. “We zijn zeer verheugd met dit resultaat. Een beloning voor onze inspanningen, waar vakmanschap, betrouwbaarheid en een goede service bovenaan staan”, aldus Herron van der Sluis, Verkoop Directeur Pearle Opticiens.

 

Van alle respondenten die aan het Trusted Brandsonderzoek in Nederland meededen, wees 27 procent Pearle aan als het meest betrouwbare merk in de optiekmarkt. Uit de uitslag van het onderzoek maken wij op dat de zelfstandige opticien niet aan bod is gekomen. Ook is ons niet bekend wat de leeftijdsgroep van de respondenten is.

 

Het Trusted Brandsonderzoek is uitgevoerd door Readers Digest. In 17 productcategorieën beoordelen respondenten hun meest betrouwbare merken op kwaliteit, de prijs-kwaliteit verhouding, het imago en de klantgerichtheid. Trusted Brandsonderzoek Reader’s Digest publiceert jaarlijks in haar mei-nummer een uitgebreid verslag van het European Trusted Brands onderzoek. Het onderzoek wordt sinds 2000 jaarlijks uitgevoerd en inventariseert het vertrouwen van consumenten in merken. In 2011 hebben 16 Europese landen meegedaan aan het onderzoek. In Nederland zijn 1973 mensen ondervraagd.

Het European Trusted Brandsonderzoek laat overigens zien dat grote merken steeds harder moeten knokken om in het gevlij van de consument te komen én te blijven. Jarenlang voerde bijvoorbeeld Opel in Nederland de lijst aan in de categorie auto’s. Dit jaar moet het de koppositie verrassend afstaan aan Toyota. En KPN – al jaren favoriet in de categorie telecomaanbieders – voelt de hete adem van Vodafone en T-Mobile in de nek.

 

 

{youtube}uaatrHknCeY{/youtube}