Doorstart Eyelove Brillen?

Veel van jullie is reeds bekend dat in augustus 2011 Shopholding B.V. handelend onder de naam Eyelove Brillen te Oosterhout (NB) door de rechtbank in Breda failliet was verklaard. De nieuwe optiekketen, geesteskindje van oud Hans Anders directeur John Keijsers, was sinds begin 2010 actief op de Nederlandse optiekmarkt. Het faillisement van de optiekketen kwam niet geheel onverwacht. Al eerder werd bekend dat boegbeeld en initiatiefnemer van de onderneming John Keijsers niet langer aan het bedrijf verbonden was.

 

Een woordvoerder van Eyelove reageerde dat de holding inderdaad failliet is maar dat grootaandeelhouder Leon Melchior met instemming van DA werkt aan een doorstart. Nu blijkt dat Eyelove Brillen is verhuisd naar de Middelweg 34 te Nieuwkuijk, zo blijkt uit de contactgegevens op hun website. Op dit adres was eerder het hoofdkantoor van Shoeby Fashion gevestigd.
 

Er heersten al geruchten dat Eyelove een doorstart zou maken onder de vlag van Shoeby (onderdeel van Van Deursen Retail Group). In het verleden zouden al orienterende gesprekken met de winkelketen gevoerd zijn om de mogelijkheden van een introductie van Eyelove binnen de kledingwinkels na te gaan. Volgens de woordvoerder van Eyelove is hier echter geen sprake van.

Zodra er meer bekend is kunt u het lezen op de Eyeline site.