Eerste leergang ontwikkelingsprogramma Essilor van start

“Essilor heeft na een intensieve voorbereiding het startsein gegeven voor de eerste leergang van Future4Opticians. De eerste tien deelnemers gingen op 24 oktober jl. van start met het 18 maanden durende talentontwikkelingsprogramma voor jonge opticiens en optometristen. De eerste twee trainingsdagen waren volgens de deelnemers intensief en zeer leerzaam.

 

Het talentontwikkelingsprogramma werd begin 2011 door programmadirecteur Kasper Klaarenbeek van Talenten en Teams voor Essilor ontwikkeld. Het doel is om jonge opticiens en optometristen te ondersteunen bij de stap naar winkeleigenaar of bedrijfsleider. In de eerste leergang zitten bedrijfsleiders, bedrijfsopvolgers en ondernemers die aan hun ontwikkeling willen werken om nu en in de toekomst onderscheidend te zijn en te blijven.

 

Met het Future4Opticians-programma investeert Essilor in het zelfstandig ondernemerschap in de optiekmarkt. Door middel van het ontwikkelingsprogramma wil Essilor de opvolging van optiekzaken vergemakkelijken en zo de toekomstwaarde van de zelfstandige optiekbranche ondersteunen.

 

Alex Versteeg van Essilor: “De unieke mix van kennis, ondernemersvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling waarborgt de kwaliteit en de praktische waarde van het zelfstandig ondernemerschap. Onze business partners zijn van groot belang om onze innovaties duurzaam op de markt te kunnen brengen. Zij kunnen onze producten op een waardevolle manier naar hun markt vertalen.”

 

Na afronding van de opleiding krijgen deelnemers de gelegenheid lid te worden van Opticians4Future. Deze busi­ness club heeft tot doel deze generatie ondernemers de gelegenheid te geven kennis en ervaring te delen, samen bijzondere dingen te beleven en natuurlijk plezier te hebben.

 

De eerste inschrijvingen voor de tweede leergang die in mei/juni 2012 van start zal gaan, zijn inmiddels binnen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geert Fernhout, Business Development Manager, via [email protected].