Essilor in top 25 meest innovatieve organisaties wereldwijd

Essilor International, staat op plaats 25 in de jaarlijkse Forbes top 100-lijst van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Essilor is het derde meest innovatieve bedrijf in de medische equipment en “hulpmiddelenbranche, en de enige optiekleverancier in de lijst. De financi??le resultaten van de Franse onderneming zijn al enkele jaren zeer positief. Bovendien heeft het bedrijf recent een aantal strategische overnames kunnen realiseren, bijvoorbeeld van het Amerikaanse Signet Armorlite en FGX International en de Isra??lische optiekleverancier Shamir Optical. Essilor heeft begin 2011 een aantal personele wijzigingen doorgevoerd binnen de Europese divisie om de regio Benelux en de Nordics te versterken.

Essilor richt zich wereldwijd op de verkoop en ontwikkeling van optische technologie??n. Het bedrijf is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en telt wereldwijd ruim 40.000 medewerkers. De productie bedraagt meer dan 240 miljoen brillenglazen. De productie vindt plaats in 14 fabrieken en ruim 300 receptslijperijen. Er zijn drie R&D centra, waar voortdurend wordt gewerkt aan vernieuwing en verbetering van de producten. Naast brillenglazen levert Essilor ook professionele apparatuur voor de winkel of werkplaats van de opticien of optometrist. Bovendien biedt Essilor door middel van haar Alliance-concept een breed pakket aan ondersteunende diensten aan voor de zelfstandige opticiens.

Essilor was de uitvinder van het Varilux-brillenglas, het eerste multifocale glas ter wereld waardoor gemakkelijk en goed, van dichtbij tot veraf, kon worden gekeken zonder hinderlijke overgangen. Sindsdien zijn er veel nieuwe ontwikkelingen bijgekomen; bijvoorbeeld de Crizal-coatings, die optimale bescherming tegen vet, vuil, krassen, stof en water bieden. De nieuwste eyecode-technologie is een speciale 3D-meting van het oog, waarbij informatie wordt verzameld over de draaipunten van de ogen. De eyecode kan gemeten worden met de Visioffice. Dit is een geavanceerd meetsysteem, dat in een paar minuten meer dan 20 meetgegevens van de brildrager in kaart brengt. De zuil heeft een passpiegel, een camera en een touchscreen-computerscherm, die gebruikt kunnen worden voor het geven van voorlichting over specifieke producten.

Forbes bepaalt de jaarlijkse lijst onder andere op basis van de groeipercentages en de ‘innovatiecode die doordrongen is tot zowel mensen, processen als de filosofie van het bedrijf’. De lijst wordt aangevoerd door crm-leverancier Salesforce.com, gevolgd door Amazon.com en Intuitive Surgical. Ook bedrijven als Apple en Google staan in de top 10.