Essilor neemt oogoptische bedrijven in Italië en VS over

Essilor International zet de strategie voor externe groei door, met overnames van oogoptische bedrijven in Itali?? en de VS. Essilor versterkt het netwerk in Itali?? met de aanwinst van Galileo. Dit bedrijf uit Milaan produceert oogoptische producten en is goed voor een jaarlijkse omzet van 13 miljoen euro. Galileo is een belangrijke speler op de Italiaanse markt en verkoopt onder eigen naam brillenglazen, zowel uit voorraad als op recept . Deze brillenglazen genieten een brede bekendheid in de optische branche en onder Italiaanse consumenten.

Essilor of America, een dochteronderneming van Essilor International, breidde onlangs het netwerk van oogoptische producenten in de Verenigde Staten uit door de overname van een meerderheidsbelang in Empire Optical of California, Inc. Het bedrijf, een groothandel in Varilux??-glazen, is gevestigd in Noord-Hollywood en heeft 168 werknemers. De omzet van Empire Optical of California bedraagt 23 miljoen dollar per jaar. Het bedrijf biedt Essilor of America een groot potentieel voor de ontwikkeling van Essilor-glazen. De overname maakt het voor Essilor of America mogelijk het marktaandeel in de dichtstbevolkte staat van de Verenigde Staten te vergroten.
Essilor of America heeft daarnaast een meerderheidsbelang verworven in twee receptslijperijen voor oogoptische producten. Het gaat hier om Advance Optical Sales Co., Inc. in Rochester, New York en Future Optics Inc. in Jackson, Tenessee. De omzet van Advance Optical Sales bedraagt 6,1 miljoen dollar. Future Optics Inc. heeft een jaaromzet van 3,3 miljoen dollar.