Essilor versnelt groei in Oost-Europa door overname Omega Optix

Essilor International heeft een meerderheidsbelang verworven in Omega Optix. In Tsjechi?? en Slowakije is dit bedrijf toonaangevend op het gebied van oogoptische producten. Het bedrijf produceert zelf een breed scala aan brillenglazen in een eigen fabriek aan de rand van Praag en is tevens importeur van instrumenten en apparatuur voor de opticien. Het bedrijf realiseert jaarlijks een omzet van meer dan 10 miljoen euro.
De overname is in lijn met de groeistrategie van Essilor in de Oost-Europese markt en stelt het bedrijf in staat plaatselijke consumenten en opticiens een compleet programma van producten en diensten te bieden. De Oost-Europese markt breidt zich in een snel tempo uit en ook Essilor verwacht een snelle groei in de regio te kunnen realiseren. Het huidige managementteam van Omega Optix blijft in functie en zal het bedrijf zelfstandig blijven besturen.

De overname van Omega Optix volgt op een reeks eerdere uitbreidingen van Essilor. Sinds het begin van 2008 heeft Essilor een aantal ondernemingen in Noord-Amerika, Europa en Azi?? overgenomen. Het gaat ondermeer om Interstate Optical, Advance Optical Sales, Empire Optical of California en Future Optics in de Verenigde Staten en Rainbow Optical Labs in Puerto Rico en WestLab Optical in Canada. Nikon-Essilor heeft bovendien aangekondigd een minderheidsbelang te willen nemen in Encore Optics, een receptslijperij in Connecticut in de Verenigde Staten. In Europa heeft Essilor behalve het toonaangevende Italiaanse bedrijf in recept- en voorraadbrillenglazen, Galileo, ook haar Bulgaarse distributeur, Optymal, en de Nederlandse leverancier van precisieapparatuur voor de optiekmarkt, O”Max, overgenomen. In India heeft Essilor de receptslijperij Rx 20/20 gekocht.