Haarlemse ondernemers bundelen krachten

De consumentenmarkt verschuift steeds meer naar het internet. De recessie is verworden tot het meest besproken onderwerp onder winkeliers. Hardwerkende ondernemers met fysieke winkels vallen namelijk om als dominostenen.

Maar de online verkoop van producten blijft stug doorgroeien, ondanks de recessie. Dit bracht drie Haarlemse ondernemers op het idee om hun krachten te bundelen” Augustus 2012: Benjamin Rhee en Mark Duijtshoff zijn twee jonge internetondernemers, actief met een webshop in promotie- en evenementenzonnebrillen voor zowel bedrijven als particulieren. Na een goed eerste seizoen willen zij graag hun online zonnebrillen-business gaan uitbreiden naar de merk- en correctiebrillen”

September 2012: Rob Verstraten is een gelouterde opticien met een eigen winkel. Hij zit meer dan 25 jaar in de optiek en verkoopt met zijn winkel merk- en correctiebrillen. Hij kan gerust een vakman genoemd worden. Maar Rob wil ook graag mee met de nieuwste trends in zijn business en wil uitbreiden met een online platform voor zijn collectie”

Naast het feit dat Rob, Benjamin en Mark in de optische wereld actief zijn, hebben zij nog een overeenkomst die een belangrijke rol speelt in hun leven. Zij voetballen alle drie op dezelfde voetbalclub, namelijk Koninklijke HFC. Het was in het clubhuis van de Koninklijke HFC waar zij met elkaar in gesprek raakten over de optische wereld en besloten hun krachten te bundelen. Het concept voor een online optiek met uitsluitend merk- en correctiezonnebrillen was geboren.

Eind september 2012 richtten de drie ondernemers samen hun bedrijf op, genaamd Fashionzonnebril.nl. Benjamin en Mark zijn vanuit hun expertise verantwoordelijk voor de marketing- en onlineactiviteiten. Rob is vanuit zijn expertise verantwoordelijk voor de collectie en de inkoop. En zo geschiedde.

De neuzen wijzen in dezelfde richting en de ambitie is groot. Daarnaast is de samenwerking ook leerzaam voor beide partijen. Benjamin en Mark krijgen inzicht in het specialistische ambacht van een opticien. Rob maakt kennis met de wondere wereld van het internet en de onbegrensde mogelijkheden ervan. Door deze kruisbestuiving raken de drie ondernemers alleen maar enthousiaster, en wordt het beste van twee ondernemerswerelden gecombineerd.

Dit resulteert in een klantgerichte webshop met (correctie)zonnebrillen van de grootste merken tegen scherpe prijzen. Een webshop die overzichtelijk is door de minimalistische opzet, maar tegelijkertijd specialistisch is door de expertise die op de webshop wordt tentoongespreid.

Sinds 5 april 2013 is Fashionzonnebril.nl online, een webshop die de komende jaren moet uitgroeien tot een bepalende speler op het gebied van merk- en correctiezonnebrillen. Een ambitie die met volle overtuiging wordt uitgedragen door drie energieke ondernemers uit twee totaal verschillende ondernemerswerelden, wat heeft geresulteerd in een “”oud ambacht”” in een nieuw jasje”

Fashionzonnebril.nl
Grote merken | Scherpe prijzen | Gratis verzending