Kinderen vinden de kleur van hun bril het belangrijkst

Bij het uitzoeken van een nieuwe bril kijken kinderen vooral naar de kleur (84,8%). De bril moet lekker zitten (71,7%) en moet bovendien een leuk model hebben (70,6%). Daarnaast moet de bril passen bij de stijl van de kinderen (31,3%).

 

Dat blijkt uit een onderzoek van Het Huis Opticiens onder brildragende kinderen tussen de 6 en 12 jaar, uitgevoerd door marktonderzoekbureau Kien.

 

Keur aan kleur

 

Kinderen kunnen deze zomer hun hart ophalen aan de nieuwe brillencollecties van Het Huis Opticiens. De Converse kinderbrillen collectie biedt een keur aan hippe vormen en kleuren, met brillen in roze, blauw, bruin en groen. Of je nu gaat voor een stoer, trendy of juist een klassiek montuur, voor iedere wens en voor ieder gezicht is een passende bril verkrijgbaar. Wie van kleur houdt, kan bovendien snuffelen tussen de kinderbrillen van Ray-Ban of Esprit, in blauw, groen, paars, roze, oranje en rood.

 

Stoer, hip en modieus

 

Uit de reacties van de door Kien ondervraagde kinderen blijkt dat jongens hun bril vooral ‘cool’ en ‘stoer’ vinden. ‘Ik zie er knapper uit’, verklaart één van de ondervraagden. Brildragende meisjes noemen hun bril liever ‘hip’ en een ‘modeaccessoire’.

 

Hulp van ouders

 

Het grootste deel van de kinderen blijkt samen met de ouders op zoek te gaan naar de perfecte bril (52,5%). Van de jongens heeft 36,7% zijn bril helemaal zelf uitgezocht, tegenover 30,7% van de meisjes. Zeker wanneer de kinderen wat ouder worden, neemt hun eigen initiatief hierin toe.

 

Perfecte pasvorm

 

Een deel van de ondervraagde kinderen gaf aan niet blij te zijn met hun bril, omdat deze ‘niet lekker zit’ De bril drukt op hun neus of snijdt achter hun oren en sommige kinderen zeggen zelfs hoofdpijn te hebben.

 

Kinderen zitten natuurlijk niet stil. Door spelen, sporten of even lekker hangen op de bank, kan de bril scheef op hun neus komen te staan, bijvoorbeeld doordat de neusvleugels verbuigen. De opticien kan in zo’n geval de bril opnieuw afstellen, waardoor kinderen langer plezier hebben van hun gekozen montuur.

 

Doe de i-Check

 

Het is van belang om oogaandoeningen of -afwijkingen bij kinderen tijdig te signaleren, bijvoorbeeld om concentratieproblemen door verziendheid te voorkomen. In samenwerking met de ANWB heeft Het Huis Opticiens de i-Check ontwikkeld, een indicatieve ogentest waarmee ouders en verzorgers op een snelle manier thuis kunnen meten of er sprake is van verminderd zicht bij hun kind(eren).

 

De iCheck is een onderdeel van het ANWB Streetwise programma, waarbinnen al 600.000 kinderen hun zichtvermogen hebben getest. De i-Check is onder andere te doen via www.hethuisopticiens.nl

 

 

 

kid