Online shoppen biedt vele voordelen. Je hoeft de stoel niet uit, producten zijn makkelijk vergelijkbaar en winkelsluitingstijden bestaan niet. Maar kun je online een bril kopen? De discussie laait op en op internet openbaren zich de totaalaanbieders.
Voldoet de aankoop aan de verwachting?
Niks vervelender dan een aankoop die in werkelijkheid tegenvalt. De klant heeft een slechte winkelervaring, moet het product retourneren en de verkoper heeft extra onbetaald werk en gedoe. Belangrijk is dat de online koop voldoet aan de verwachtingen van de klant. Sommige producten lenen zich daarvoor uitermate goed. Vaak producten die volstaan met schriftelijke verkoopinformatie. Ze kunnen zo in een doos verkocht worden. De fysieke winkelverkoper biedt amper toegevoegde waarde. Het product is plug&play.
Niet ieder product leent zich voor pure online verkoop
Sommige producten vragen meer aandacht. Maatwerkproducten zoals een bril bijvoorbeeld. Dan is internet waardevol als ori??ntatietool, maar voor het eindproduct, een correctiebril waardoor je goed moet zien, blijft kennis van de opticien onontbeerlijk. De opticien moet in het totale proces actief betrokken zijn om kwaliteit te bieden en goede online ervaring.
Opticien moet vanaf het begin betrokken zijn, niet achteraf
Een bril is typisch een product dat specialistische aandacht vereist om te voldoen waarvoor het is gekocht. Namelijk scherp zien en comfortabel dragen. Dat wil niet zeggen dat internet geen rol kan spelen bij de aankoop van een bril. De consument kan online perfect ori??nteren. Kijken welke monturen te koop zijn, wat ze kosten en hoe ze staan op het eigen gezicht. Maar hoe zit het met correctieglas? Kan dat online aangemeten worden? Ofwel, kan een klant online een kant-en-klare correctiebril kopen? En moeten we dat als zelfstandige opticien eigenlijk wel willen?
De opticien in de hoofdrol
Brildragers weten dat de opticien noodzakelijk is voor de oogmeting en het glasadvies. Laten we dat beeld niet verstoren. Online een correctiebril kopen inclusief glas, zonder directe persoonlijke betrokkenheid van de opticien, is riskant. Het biedt geen garantie op scherp zien en de kans op een slechte winkelervaring neemt toe. Een opticien die gelooft in het online verkopen van een volledige correctiebril, zet zichzelf buitenspel of degradeert zichzelf tot probleemoplosser mocht de online bril niet goed zijn. Voor goed zicht is het deskundig oog van de opticien vanaf het begin onontbeerlijk. Een bril is een medisch instrument dat modieus verpakt is. Het is geen mode-artikel waar toevallig correctieglas in hoort. Dat mag niet vergeten worden.
Beste uit twee werelden. Zo doe je dat
Brilonline biedt de consument de mogelijkheid om online brillen te passen, maar daarna neemt de opticien het meteen over. Wij spelen in op de groeiende behoefte om online te ori??nteren, maar wij trekken een grens waar het gaat om de waarborg van kwaliteit. De monturen die de klant online reserveert, sturen wij gratis naar de opticien voor het glas en de aanpassing. Na het online passen neemt de opticien het roer over en helpt de klant verder vanuit zijn of haar zelfstandige ondernemerschap en deskundigheid.
Oogmeting, glasadvies en wat nodig is. Wij geloven niet in het verkopen van een correctiebril met de opticien in de achterwacht. Daarmee de opticien degraderen tot troubleshooter. Wij zien de opticien als het startpunt voor kwalitatief zien.. Wij verenigen met Brilonline het beste uit twee werelden: online ori??nteren en de garantie van optimaal zien door de persoonlijke betrokkenheid van de zelfstandige opticien in een vroeg stadium. Daar staat Brilonline voor. Vandaar ook 100% marge op ieder montuur. De opticien is immers 100% noodzakelijk.
“