Kwaliteitskeurmerk IN|ZICHT certificeert eerste optiekbedrijven

“Het Kwaliteitskeurmerk IN|ZICHT heeft deze maand de eerste optiekwinkels gecertificeerd. Tijdens een speciale bijeenkomst in het Savarin in Rijswijk werden de eerste officiële certificaten aan de betreffende optiekbedrijven uitgereikt. Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt voor zowel de gecertificeerde optiekbedrijven, de optiekbranche en natuurlijk IN|ZICHT zelf. De komende periode zullen de overige, van de huidige 38 aangesloten bedrijven, eveneens hun certificeringstraject afsluiten.

 

IN|ZICHT erkent kwaliteit
Veel ondernemers in de optiekbranche delen de behoefte om zich te profileren als een kwalitatieve optiekwinkel. En lang is het ook bij die behoefte gebleven. Want hoewel er in de optiekbranche al jaren wordt gesproken over de soms grote onderlinge kwaliteitsverschillen, tot een echte oplossing kwam het nooit.

 

Daarom heeft IN|ZICHT in oktober 2010 met nieuw elan het initiatief genomen om een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk te introduceren. Speciaal voor ondernemers die continu investeren in hun winkel, hun medewerkers en hun toekomst. IN|ZICHT staat open voor alle optiekwinkels die aan de vastgestelde kwaliteitsnormen kunnen en willen voldoen.

 

IN|ZICHT certificeert via een kwaliteitssysteem de 0e lijns oogzorg. Hiervoor worden de oogzorg verlenende medewerkers in de 0e lijns oogzorg (contactlensspecialist en opticien) jaarlijks persoonlijk gecertificeerd via accreditatiepunten d.m.v. permanente educatie. Ook wordt de winkel zelf gecertificeerd op het gebied van apparatuur en diverse protocollen d.m.v. een jaarlijkse audit.

IN|ZICHT gecertificeerd: waarom?
Iedere Nederlander heeft recht op kwalitatieve oogzorg. Maar wat dat nu precies is, is nergens vastgelegd. En dat geeft de consument onvoldoende inzicht in de verschillen die er wel degelijk zijn. Met het nieuwe kwaliteitskeurmerk wordt een kwalitatieve norm bepaald die door elke aangesloten optiekwinkel jaarlijks behaald moet worden. Zo ontstaat een landelijk netwerk van gelijkgestemde en ambitieuze ondernemers en hun medewerkers. Een netwerk waarmee vervolgens het verschil in kwaliteit kan worden gecommuniceerd naar de consumenten. Tevens zijn er d.m.v. een kwalitatief landelijk netwerk collectieve afspraken mogelijk.

 

Stichtingsbestuur Kwaliteitskeurmerk IN|ZICHT uitgebreid
Per 6 december jl. is Peter van Eijken toegetreden als bestuurslid. Peter heeft een brede (bestuurlijke) ervaring, zowel binnen als buiten de optiekbranche. Naast deze ervaring heeft Peter 2 optiekbedrijven: in De Bilt en in Bunnik. Tot voor kort was Peter lid van het College van Deskundigen van IN|ZICHT.

 

Inzicht_12
De eerst gecertificeerde optiekbedrijven die aanwezig waren in Rijswijk