Marbiz en Essilor starten opleiding

Marbiz Maatwerk en Essilor starten opleiding ‘Ondernemend Opticien’. MBO voltijdsopleiding biedt uniek curriculum en baangarantie.

 

Marbiz Maatwerk en brillenglazenproducent Essilor starten in september 2012 met een nieuwe voltijdsopleiding voor aankomend opticiens. Op 27 juni jl. ondertekenden beide partijen het samenwerkingsverband. Marbiz Maatwerk, de managementacademie voor retail en business-to-business van ROC Eindhoven, en Essilor kijken uit naar de samenwerking en noemen het een ‘win-win’-situatie.

 

”Essilor, wereldmarktleider in oogoptische producten, staat bekend om haar innovaties in de ontwikkeling en productie van brillenglazen. Marbiz Maatwerk biedt de beste maatwerkopleidingen in het onderwijs. Het resultaat is de kwalitatief hoogwaardige opleiding Ondernemend Opticien die zeer marktgericht is en die inspeelt op de laatste ontwikkelingen en innovaties in de markt.

 

Studenten van de nieuwe Marbiz-opleiding leren van professionals uit het optiekvak en leren te werken met de nieuwste technieken in de optiek”, aldus Marie-Louise Jacobs, general manager bij Marbiz Maatwerk.

 

 

 

ess3

Ron de Bruin, Regional VP Essilor en Drs. Antoine Wintels, Voorzitter College van Bestuur ROC

 

 

 

Opticien en ondernemer

 

De nieuwe voltijdsopleiding Ondernemend Opticien gaat in september 2012 definitief van start. In twee jaar tijd worden de studenten opgeleid tot opticiens èn zelfstandig ondernemers. Want naast het diploma ‘opticien’ hebben de deelnemers na het afstuderen óók het diploma ‘zelfstandig ondernemer’ op zak.

 

Volgens Geert Fernhout, manager business development bij Essilor, is er binnen de optieksector ruimte voor een nieuwe opleiding, gericht op vakmanschap en ondernemerschap. “Wij geloven in het bevorderen van ondernemerskwaliteiten bij aanstaande opticiens. Op die manier zijn zij straks in staat om zich te profileren in de snel innoverende optiekmarkt”.

 

“De opleiding Ondernemend Opticien geeft de jonge ondernemende opticien een betere start voor een succesvolle carrière in de optiekmarkt.” Dat Essilor gelooft in het succes van de nieuwe opleiding blijkt wel uit de unieke baangarantie die de pasafgestudeerden geboden wordt. Fernhout: “Als jonge opticien en ondernemer kun je anticiperen op de steeds groter wordende vraag in de markt naar optische producten.”

 

Vakgericht en up-to-date

 

Als een van de weinige BOL (voltijds) optiekopleidingen in Nederland is Ondernemend Opticien de eerste opleiding die optiek, visagie, techniek en ondernemerschap combineert. Ook de intensiviteit, de kleine klassen en de begeleiding vanuit de praktijk vormen een belangrijk verschil met de reguliere opleidingen tot opticien.

 

De link met het bedrijfsleven houdt de nieuwe MBO Niveau 4-opleiding vakgericht en up-to-date: opticiens die de technische optiekvaardigheden onderwijzen, visagisten en stylisten om de studenten te leren adviseren over passende make-up, kleuren en modetrends en ervaren ondernemers die de studenten lesgeven in het ondernemerschap.

 

Brillenglazenproducent Essilor zal actief participeren in de opleiding. Het bedrijf verzorgt gastcolleges en stelt stageplaatsen beschikbaar bij zelfstandige vakopticiens in de regio en levert de benodigde apparatuur volgens de laatste stand der techniek en innovatie. Dit is voor studenten een uitgelezen kans om reeds in de opleiding te leren werken met de nieuwste innovaties in de optiek.

 

Meer informatie: www.essilor.nl | www.marbiz.nl