Marc Newson maakt design voor safilo’s 80ste verjaardag

Naar aanleiding van de 80ste verjaardag in 2014, is het met de nodige fierheid dat Safilo, het gelijknamige merk van Safilo Group en belangrijke speler in de optische brillenwereld, aankondigt een overeenkomst bereikt te hebben voor het design, de productie en de verdeling van een exclusieve brillencollectie door Marc Newson, een van “s werelds meest volbrachte en invloedrijke ontwerpers.

De Safilo collectie, ontworpen door Marc Newson, zal zowel optische monturen en zonnebrillen omvatten. Het wordt een luchtige combinatie van de expertise en technologie van Safilo met het handelskenmerk van de ontwerper. 

Wij zijn enthousiast over de samenwerking met een van de beroemdste en eclectische ontwerpers van zijn generatie. Marc”s buitengewone stilistische bijdrage zal resulteren tot de creatie van een unieke collectie met een one-of-a-kind stijl”, aldus Roberto Vedovotto, CEO van Safilo Group.

Design is een sleutelelement in de gehele waardeketen van onze producten en de gelegenheid deed zich voor om dergelijke onderneming op hoog niveau. Dit stelt Marx Newson in staat om de visie en gevoeligheid voor het ontwerp op zijn best uit te drukken”.

Voor een ontwerper is de samenwerking met zo”n iconisch merk als Safilo, met zijn sterke DNA en historisch uitmuntendheid, een buitengewone kans om nieuwe stilistische richtingen te verkennen door het erfgoed van het merk te combineren met een fris en vernieuwend perspectief” voegde Marc Newson hieraan toe.

De collectie zal worden uitgebracht in het voorjaar van 2014.

Voor meer informatie www.safilo.com.