Marchon koopt Scandinavian Eyewear

Marchon Eyewear, Inc kondigde onlangs de overname aan van het Zweedse eyewear bedrijf Scandinavische Eyewear.

 

Scandinavian Eyewear, opgericht in 1948, ontwerpt al bijna 65 jaar monturen en is leider in de Scandinavische regio. Scandinavian Eyewear’s eigen merk, Skaga, is een onderscheidend merk in de brillenindustrie. De overname zal Marchon kans bieden een prominent aandeel te nemen in de Scandinavische markt en de distributie van licentie merken verder uit te breiden.

 

Claudio Gottardi, Marchon President en CEO, zei: “De overname van Scandinavische Eyewear is opnieuw een trots moment in voortdurende wereldwijde uitbreiding van Marchon en de bijhorende inspanningen en strategische plannen voor groei. De combinatie van hoge kwaliteit, vakmanschap en klassiek design sluiten mooi aan bij kernwaarden van Marchon. We kijken uit naar voortzetting en uitbreiding van het Scandinavische merk en de aanwezigheid hiervan over de hele wereld in dit nieuwe samenwerkingsverband. “

 

In aanvulling op Skaga heeft het bedrijf een sterke portfolio van andere merken, alle uniek in stijl en karakter. Het uitgebreide merkenportfolio bevat ook Oscar Jacobson, Pilgrim, Lexington, FACE Stockholm, alsook samenwerkingen met de gerenommeerde Zweedse ontwerpers Oscar Magnuson en EFVA Attling.

 

Joakim Broback, CEO van Scandinavische Eyewear, zei: “Dit is een belangrijke dag voor Scandinavische Eyewear. We zijn verheugd om onder leiding van Marchon naar de toekomst te kijken. Wij zijn ervan overtuigd dat hun expertise en ondersteuning onze merken en ons bedrijf versterken door vooruit te kijken”.