Midden- en kleinbedrijf nog niet 100% chipklaar

“20.000 tot 25.000 betaalautomaten zijn nog niet klaar voor het ‘nieuwe pinnen’. Met name het midden- en kleinbedrijf moet de apparaten chipknipproof maken. Vanaf 1 januari 2012 kan uitsluitend hiermee worden betaald.

 

“Inmiddels is zo’n 90 procent van de ruim 244.000 betaalautomaten in winkels en horecagelegenheden klaar voor de chip. Voor het einde van het jaar moeten deze klaar zijn voor het nieuwe pinnen”, meldt een woordvoerder van Currence aan Nu.nl. 
 

Promotiemateriaal
Ter ondersteuning en promotie van het nieuwe pinnen, kunnen zelfstandig ondernemers bij de webshop hetnieuwepinnen.nl gratis promotie- en informatiemateriaal bestellen, zoals kantineposters, flyers, folders, maar ook stickers en instructiekaartjes. De spullen bereiden medewerkers voor op de overstap van pinnen met magneetstrip naar pinnen met chip en er zit materiaal bij om klanten bij de kassa te instrueren.

 

Promotie
Met deze webshop hoopt de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen dat de consument overal op dezelfde wijze in contact komt met het nieuwe pinnen. Ook hoeven ondernemingen zelf zo geen materiaal te ontwikkelen. Eind 2011 is het in Nederland alleen nog maar mogelijk om met de chip te pinnen, wat volgens deskundigen veiliger is dan de skimgevoelige magneetstrip.