Onderzoek ExSilent en SeboTek toestellen door LUMC

Nog dit jaar start het Leids Universitair Medisch Centrum in opdracht van trinitie/KINDhoren met een onderzoek naar de technische kwaliteiten en innovaties van de merken ExSilent en SeboTek bij specifieke groepen slechthorenden. Dat is het resultaat van besprekingen de laatste maanden tussen trinitie, de beide fabrikanten en hoogleraar Audiologie dr.ir. Jan de Laat. De definitieve afspraken zijn gemaakt tijdens de EUHA in oktober.

Klinisch-fysisch audioloog dr. de Laat is een van de gezichten van audiologisch Nederland en tevens een van de meest gezaghebbende. Hij is nauw betrokken bij het meest fundamentele audiologisch wetenschappelijk onderzoek dat er in Nederland plaatsvindt. Daarnaast erkent hij de waarde van populaire, eenvoudige voorlichting over hoortoestellen en gehoorbescherming richting allerlei doelgroepen. Jan de Laat is dan ook als ambassadeur van het oor een regelmatige geziene gast in verschillende televisieprogramma’s. Jan de Laat is ook bestuurslid van de Nationale Hoorstichting en actief binnen verschillende werkgroepen van de Federatie van Nederlandse Audiologische Centra (FENAC), de KNO-vereniging en de Stichting Audiologische Opleidingen.

trinitie is bijzonder verheugd met deze samenwerking met het LUMC. De resultaten van het onderzoek zullen in het voorjaar van 2012 worden gepubliceerd en vervolgens in een symposium worden gepresenteerd. Het onderzoek wordt vanuit trinitie begeleid door Jeroen Douw, die samen met de audiologen van het LUMC verantwoordelijk zal zijn voor de aanpassingen.