Oogziekenhuis Zonnestraal ontvangt Menzis TopZorg-predicaat

Oogziekenhuis Zonnestraal in Doetinchem mag zich als enige in haar regio TopZorg-aanbieder noemen. Zorgverzekeraar Menzis kent het TopZorg-predicaat toe aan ziekenhuizen of zelfstandig behandelklinieken die de beste kwaliteit, snelheid van diagnose en behandeltijd en informatievoorziening bieden. In het geval van Oogziekenhuis Zonnestraal op het gebied van staaroperaties.

Dat Oogziekenhuis Zonnestraal het predicaat TopZorg-aanbieder krijgt, is extra bijzonder omdat de eisen voor 2011 en 2012 nu verder zijn aangescherpt. De eisen zijn met name gericht op het gemak voor de pati??nt. Zo wordt erop gelet dat de onderzoeken zoveel mogelijk op “?n en dezelfde dag plaatsvinden en dat bij het maken van afspraken maximaal wordt ingespeeld op de wensen en behoeften van de pati??nt. Oogziekenhuis Zonnestraal voldoet aan deze strenge eisen en daarom kan de pati??nt rekenen op de snelste en beste behandeling van staar. Dit komt onder andere omdat er wordt gewerkt met de modernste apparatuur en technieken waardoor de tijd op de operatiekamer minimaal is, de pati??nt mag dezelfde dag nog naar huis.

Oogziekenhuis Zonnestraal is een zelfstandig oogziekenhuis met zeven vestigingen in het land. Naast veel voorkomende aandoeningen als staar, hoge oogdruk, ouderdomsslijtage van het netvlies en netvliesafwijkingen bij suikerziekte, worden ook hoogspecialistische behandelingen aangeboden op het gebied van netvlieschirurgie, glaucoomchirurgie en kinderoogheelkunde.