Opticien Bas boegbeeld campagne Ieder z’n vak!

In juli is de campagne ‘Ieder z’n vak!’ van start gegaan. De voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Ambachten, Elrie Bakker, onthulde samen met Linde Gonggrijp directeur van FNV Zelfstandigen enkele abri’s van de campagne. In de campagne spelen echte ambachtsmensen uit een serie beroepen de hoofdrol. Student Optometrie Bas van Hal bij Hofstede Optiek in Den Haag is een van de boegbeelden van de campagne. Naast de opticien komen in de campagne ook andere beroepen aan bod: fietsspecialist, glazenwasser, schoonheidsspecialist, stratenmaker, kapper, pedicure, dakdekker, hoedenmaker, slager, patissier, schoenhersteller, glazenier en vioolbouwer. Deze ambachtelijke toppers laten zien wat er zonder hen allemaal ontbreekt. Dit beeld wordt versterkt door de slogan Zonder mij geen…. De slogan voor de opticien is Zonder mij geen focus.

 

Het HBA vraagt niet voor niets om aandacht voor de sector; tot 2020 zijn in de ambachtseconomie minimaal een kwart miljoen nieuwe vakmensen nodig om aan de vervanging- en uitbreidingsvraag te kunnen voldoen. De ambachtseconomie is een sector van formaat. Ruim 900.000 mensen in 260.000 ambachtelijke ondernemingen realiseren in 2011 een omzet van 110 miljard euro.

 

Elrie Bakker, voorzitter HBA: “Als we nu niet voldoende jonge mensen opleiden ontstaat een groot probleem op de arbeidsmarkt van de ambachtseconomie. Helaas kiezen te weinig talenten voor het ambacht. Daarom neemt het HBA namens 36 ambachtelijke branches maatregelen om de ambachtseconomie aantrekkelijker te maken voor jongeren en andere talenten. In deze campagne laten echte ambachtsmensen de waarde van hun vak zien. Daarom zijn we blij dat Bas vanuit zijn branche aan de campagne mee wil werken.”  

 

Meer informatie over de campagne ‘Ieder z’n vak!’ is te lezen op de website www.iederzijnvak.org.