Safilo koopt ketens in Mexico en Australië

Met de overname van de winkelketens Sunglass Island in Mexico en Just
Spectacles in Australi??, legt Safilo Group een fundament voor de verdere groei in zijn high-end retail. Ook de Solstice-keten in Amerika en Loop Vision in Spanje verstevigen de internationale positie van Safilo. Na de 2 overnames heeft Safilo Group 4 operatieve organisaties in de grote continenten.
De Mexicaanse keten Sunglass Island telt 38 Sunglass Island-stores en 7 Island Optica-stores; 2 belangrijke luxury brands binnen de correctiemonturen- en de zonnebrillenmarkt. Sunglass Island en Island Optica zijn al 15 jaar actief onder beheer van de familie Krantzberg, die op managementniveau met Safilo Group zal blijven samenwerken. De omzet van deze keten bedroeg in 2007 zo’n 19 miljoen euro. Safilo heeft voor een bedrag van 15 miljoen euro 60 procent van het bedrijf overgenomen.
De Australische keten Just Spectacles is voor 100 procent in het bezit gekomen van Safilo Group. Dit bedrijf, met Perth als thuisbasis, heeft 44 stores (12 in franchise). Just Spectacles is al meer dan 20 jaar op de Australische markt en heeft een jaarlijkse omzet van 15 miljoen euro. De kosten van de transactie bedragen 13 miljoen euro.