Samenwerking Optitrade/Groupe All

Wanneer het de positie van zelfstandige opticiens en audiciens in Nederland verder versterkt, gaat Optitrade Retailgroep samenwerking met (inter)nationale partijen niet uit de weg.

Sterker nog: Optitrade initieert intensieve samenwerkingsverbanden die voor haar deelnemers een positief effect hebben. Inmiddels bestaan er goede contacten met partijen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Onlangs is besloten de samenwerking met een van de leidende Europese inkooporganisaties te verdiepen.

Met Groupe All, een inkooporganisatie met 1700 zelfstandige deelnemers, is een distributieovereenkomst voor het private label Optiview gesloten. Groupe All is met haar labels REV en Alliance actief in optiekwinkels in Frankrijk en Belgi?? en zal met de distributie van Optiview starten op de Belgische markt (220 winkels).

Dit zal een positief effect hebben op zowel leveranciers als deelnemers van Optitrade: de leveranciers van de Optiview-producten varen hier omzettechnisch wel bij en de deelnemers kunnen gaan profiteren van nog betere volumedeals.

Wanneer deze pilot net zo succesvol blijkt te zijn als wordt verwacht, sluit Optitrade niet uit dat dit initiatief verder wordt uitgerold. Om te onderzoeken of er op meerdere vlakken sprake is van synergie, blijven Optitrade Retailgroep en Groupe All voortdurend in gesprek.

Ook met andere partijen wordt momenteel de mogelijkheid tot samenwerking op diverse fronten onderzocht.