Schrijf u in voor het OVN Congres 2013

Op 27 en 28 januari vindt het OVN Congres 2013 plaats. Na succesvolle edities in 2009 en 2011 volgt nu de derde editie van dit evenement. Het congres vindt weer plaats in De ReeHorst in Ede. Tijdens de 2 dagen worden tussen de 500 en 600 deelnemers verwacht.

Als beroepsvereniging vindt de OVN het belangrijk na- en bijscholing aan te bieden om de kwaliteit van de beroepsgroep op peil te houden en te verhogen. Een congres is daar een ideaal middel voor. Daarnaast is het congres ook een mooie ontmoetingsplaats voor vakgenoten en andere ge??nteresseerden.

ovn4

Het programma van het congres is samengesteld door de OVN Commissie Onderwijs & Opleiding. Het programma bestaat uit lezingen en workshops met veel sprekers van eigen bodem, aangevuld met enkele sprekers uit het buitenland. In totaal zijn er 24 lezingen en 16 workshops over diverse thema”s binnen de optometrie.

Zo zijn er onder andere lezingen over diabetes, glaucoom, droge ogen, contactlenzen, binoculair zien en low vision. Maar ook zal er aandacht zijn voor praktijkzoeken: hoe organiseer je de zorgverlening voor pati??nten met diabetes in de eigen praktijk en met welke juridische kaders moet de optometrist in zijn praktijk rekening houden?

ovn5

Het programma wordt aan elkaar gepraat door professioneel dagvoorzitter Joop Vos. Hij zal er voor zorgen dat de deelnemers in de zaal bij het congres betrokken worden. Een aantal lezingen zal niet in de vorm van een traditionele lezing gebracht worden, maar wordt als interview gepresenteerd. Dit zorgt voor een andere dynamiek en kijk op zaken.

Met 16 workshops is het interactieve deel van het congres ook gewaarborgd. In de workshops zal onder meer aandacht zijn voor het aanpassen van contactlenzen, een specialisatie waar veel optometristen dagelijks mee bezig zijn. Hoe worden bijzondere lenstypen aangepast? Met welke adviezen krijg je de beste compliance bij je cli??nten? Maar ook kan er geoefend worden met het het interpreteren van OCT-beelden of het vertalen van wetenschappelijke literatuur naar handvatten voor de dagelijkse praktijk.

ovn6

Op zondagavond is er tijdens de spetterende feestavond alle tijd om bij te praten met vakgenoten en collega”s. De band De Directie zal voor de muziek en een gezellige sfeer zorgen. Het OVN Congres wordt volop ondersteund door leveranciers in de optiek- en optometriebranche. In totaal 24 sponsoren zijn met een stand op het congres aanwezig.

Tijdens het congres kunnen de deelnemers de stands van de sponsoren bezoeken en zich laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen in producten en diensten. Leveranciers van apparatuur, contactlenzen, oogzorgproducten, brillenglazen; ze zijn allemaal aanwezig.

Voor informatie over het congres ??n om in te schrijven: kijk op www.ovncongres.nl

Let op: Alle workshops duren 1 tot 1,5 uur, schrijf tijdig in, er is slechts een beperkt aantal plaatsen in elke workshop beschikbaar!

ovn2