Specsavers uitgeroepen tot beste optiekketen

Specsavers is uitgeroepen tot de beste winkelketen in de categorie Optiek. Dat is in Den Haag bekendgemaakt tijdens het ING Retail Excellence Event dat dit jaar zijn tiende editie beleefde.

Dit jaar heeft een recordaantal van ruim 200.000 consumenten op www.bestewinkelketen.nl hun favoriete winkelketen beoordeeld op negen aspecten. Specsavers liet drie winkelketens achter zich en wist op alle onderdelen constante rapportcijfers te behalen.

De Beste Winkelketen van Nederland is het belangrijkste consumentenonderzoek binnen de retail in Nederland. Consumenten beoordelen hun favoriete winkelketen op negen belangrijke verkoopaspecten op een schaal van 1 tot en met 10, waaronder de prijs-kwaliteitverhouding, het prijsniveau en acties en aanbiedingen. Daarnaast komt een aantal serviceaspecten aan bod, zoals service en deskundig en klantvriendelijk personeel. Bovendien worden de ketens beoordeeld op hun assortiment: assortiment, sfeer en vernieuwing.

Belangrijke erkenning

Specsavers wist over het geheel constante rapportcijfers te behalen. “We zijn ontzettend trots dat Specsavers is uitgeroepen tot de beste optiekketen van 2012. Dit is een belangrijke erkenning van onze missie de beste oogzorg tegen betaalbare prijzen te bieden. 15 jaar geleden was Specsavers de eerste optiekketen in Nederland die duidelijk maakte dat de consument al jaren te veel voor een bril betaalt. We zijn deze boodschap altijd trouw gebleven en dat blijkt door onze klanten zeer te worden gewaardeerd. Deze prijs is ook een groot compliment voor onze medewerkers. Zij staan onze klanten elke dag met veel enthousiasme en deskundig advies terzijde. Professionaliteit staat bij ons dan ook hoog in het vaandel: we staan voor kwalitatieve oogzorg geleverd door minimaal MBO-gediplomeerde opticiens”, zegt Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers. “Dit jaar bestaat Specsavers 15 jaar. Dat we zijn uitgeroepen tot beste optiekketen 2012 is een prachtige kroon op ons werk.”

ING Retail Jaarprijs

De prijs is uitgereikt in 27 categorie??n. De categoriewinnaars dingen nu mee naar de hoofdprijs: de ING Retail Jaarprijs Publieksprijs Beste Winkelketen. Vanaf 30 oktober kunnen consumenten hun Top-5 retailers samenstellen. De hoofdprijs wordt in november uitgereikt op het ING Retail Jaarprijs Gala op 14 november in Spant! Theater in Bussum.