Tom Ford slaat nieuwe weg in

Tom Ford heeft voor het eerst twee van zijn reclames geregisseerd, en blijkbaar heeft de ontwerper de smaak te pakken.

Ford zal namelijk ook het fotomateriaal voor deze campagnes verzorgen. Dat meldt Female First.??”Ik neem al jaren foto”s,” vertelt Ford. “Maar de laatste tijd neem ik het wel wat serieuzer en ben ik ook begonnen met het schieten van portretten.”

Gevoel
“Ik heb altijd al het gevoel gehad dat de beelden van een campagne eigenlijk het laatste laagje van het ontwerp zijn,” verklaart de ontwerper nader. “Dus besloot ik het dit seizoen eens zelf te doen.” Of de campagne nu los staat van het ontwerp of niet, Ford weet in ieder geval zeker dat hij het anders gaat aanpakken dan zijn voorgangers.

“Ik heb het idee dat in de harteloze, over-geregisseerde campagnes de kleding een beetje verloren raakt,” aldus de designer die Gucci ooit tot grote hoogte stuwde. “Ik wil een rechttoe, rechtaan reclame maken waarin mooie mannen, mooie kleren dragen. Simpel, schoon en fris.”

De foto”s zullen in maart in verschillende bladen verschijnen. Fords vaste modellen, Jon Kortajarena en Karen Elson, zullen in ieder geval acte presence geven.“”