Trinitie en ExSilent presenteren een uniek nieuw hoortoestel, de Qleaf pro

Trinitie is als leverancier van ruim 130 optiekzaken in Nederland, exclusief distributeur van vier hoogwaardige merken hoortoestellen.E??n van deze merken is het Nederlandse ExSilent, een jonge en onafhankelijke hoortoestelfabrikant, met als focus  de volgende generatie hoortoestellen en audio applicaties. Het doel van ExSilent is om de beruchte problemen van hoortoestellen op te lossen. ExSilent presenteerde de Q, s”werelds kleinste digitaal modulaire CIC, met de meest geavanceerde technologie ooit geproduceerd in de gehoorapparaten industrie. ExSilent werkt samen met strategische partners in de audio industrie, de academische wereld en verscheidene specialisten wereldwijd.       

         
Een volledig nieuw hoortoestel van ExSilent is de Qleaf Pro, het eerste hoortoestel in de wereld met een wereldprimeur: de AirTAP functionaliteit. In 2009 nam ExSilent met hun eerste product al direct een bijzondere plek in de hoortoestelmarkt in door het lanceren van “s werelds kleinste CIC hoortoestel dat  onzichtbaar, digitaal en modulair was. Nu heeft ExSilent alweer een primeur met het eerste, nog kleinere, hoortoestel met AirTAP functionaliteit, genaamd de Qleaf Pro.

Deze functionaliteit maakt het voor gebruikers van een hoortoestel veel gemakkelijker om discreet tussen verschillende luisterprogramma”s te schakelen. Wanneer het hoortoestel in het oor is geplaatst, reageert de programmaschakelaar op de luchtdrukwijziging door tegen het oor te tikken, wat het gebruik van een fysieke knop of schakelaar overbodig maakt.

De Qleaf Pro heeft vier verschillende op maat in te stellen  luisterprogramma”s. De gebruiker kan het apparaat bijvoorbeeld instellen om naar het theater te gaan, televisie te kijken, naar feesten te gaan en voor gesprekken in lawaaierige omgevingen zoals in restaurants of auto”s.

Het scala van de nieuwe generatie Qleaf gehoorapparaten is krachtig, onzichtbaar en verschaft een natuurlijk geluid doordat het natuurlijke richtinghoren van het oor behouden blijft. Omdat de Qleaf Pro diep in het oor geplaatst wordt, wordt het risico van akoestische terugkoppeling en windruis geminimaliseerd, waardoor de gebruiker zich comfortabel voelt met deze hooroplossing. Het is ook mogelijk om de Qleaf Pro te gebruiken tijdens lifestyle activiteiten en zelfs met het sporten.

Naast de voordelen voor de gebruiker, biedt de Qleaf Pro ook veel voordelen voor de aanpasser. Het modulair concept van de Qleaf Pro maakt oorafdrukken overbodig. Het apparaat wordt namelijk in het oor geplaatst met een van de vier maten softtips. Zo is Qleaf Pro geschikt voor verschillende maten gehoorgangen. De softtip is zodanig ontworpen dat het aanpasbereik is gemaximaliseerd en het occlusie-effect is geminimaliseerd. Een innovatief oorsmeer afweersysteem maakt het bijna onmogelijk voor oorsmeer om binnen te dringen en de luidspreker te beschadigen. Mede door zijn kleine omvang, is de Qleaf Pro een hoogstaand technisch digitaal hoortoestel met 4 programma”s, 8 kanalen, 12 banden, een adaptief feedback management systeem en adaptieve lawaaionderdrukking.

Meer informatie over ExSilent en de producten kunt u vinden op www.exsilent.com en op www.trinitie.nl