Trinitie / KIND Horen biedt opticiens uniek concept

Trinitie biedt zelfstandige optiekbedrijven nu al ruim vijf jaar een hoogwaardige totaalformule voor hoortoestellen. Nu het declareren van hoortoestellen bij de zorgverzekeraars alleen nog mogelijk zal worden als ze zijn aangepast door StAr gecertificeerde audiciens, heeft trinitie de formule aangepast ” en daarmee direct haar naam.

Het Duitse KIND Horgerate, met 630 hoortoestelwinkels marktleider in Duitsland en actief in 17 landen in Europa, heeft vorig jaar een meerderheidsbelang genomen in Trinitie. Als resultaat hiervan is inmiddels ook de eerste KIND Horen winkel geopend en de planning is het aantal winkels het komend jaar verder uit te breiden. Trinitie gaat met haar optiekservice verder onder de naam KIND Horen. In dit vernieuwde concept blijft de optiekondernemer volledig de regie houden over zijn hoortoestelverkoop. Maar hij krijgt ondersteuning van trinitie/KIND Horen door een StAr gecertificeerde triage audicien die de verantwoordelijkheid heeft voor de aanpassingen. De audicien ontvangt de klant in de winkel en verricht een aantal belangrijke werkzaamheden. Maar om de klant ook optimale service te bieden als de audicien er niet is, krijgt de opticien een korte opleiding tot AudioSpecialist. Daardoor beschikt hij over vaardigheden om de klanten helder te informeren en ook zelf veel service te kunnen uitvoeren. KIND Horen regelt verder de declaraties bij zorgverzekeraars.

Het komend jaar worden de trinitie klanten benaderd met een voorstel voor een vernieuwde samenwerking. Maar niet in de vorm van een zittingsadres zoals bijvoorbeeld Beter Horen dit aanbiedt, met een shop in shop concept dat de identiteit van de opticien vermindert en een fee van enkele tientjes bij de verkoop van een toestel. In de visie van trinitie is de opticien uitsluitend succesvol met hoortoestellen wanneer die serviceverlening volledig ge??ntegreerd is in zijn bedrijf en op de verkoop een marge wordt behaald vergelijkbaar met de prima marge in de optiekbranche.

De opticien kan zich verder onderscheiden met de verkoop van krachtige, prettig draagbare, kwalitatief hoogwaardige en stijlvol vormgegeven digitale hoortoestellen van de beste merken. Samen met KIND Horen biedt de opticien zo zijn klanten innovatieve hoortechnologie die bij geen enkele grote keten in Nederland te vinden is. De zelfstandige opticien als servicegerichte specialist met hoortoestellen als volwaardig product in zijn winkel, dat is al vijf jaar de geslaagde missie van trinitie. Met de vernieuwde werkwijze is trinitie/KIND Horen klaar voor de toekomst.