Tv-fabrikanten werken aan standaard 3D-bril

Panasonic, Samsung, Sony en Xpand gaan samenwerken om een nieuwe standaard wat betreft 3D-brillen te realiseren. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.

De samenwerking moet er voor zorgen dat consumenten met “?n bril uit de voeten kunnen op verschillende apparaten. Zo moet de bril werken met computers, televisies en projectors. Bovendien is nu niet voor elk merk een andere bril nodig.

De komst van 3D-televisie heeft gezorgd voor een splitsing op de markt. De twee grootste televisiefabrikanten, LG en Samsung, zijn het al sinds begin dit jaar oneens over wat de beste manier is om naar 3D-tv”s te kijken. Samsung kiest voor actieve-sluiterbrillen waar LG gaat voor aan passief model. Voordeel van de actieve brillen is dat ze betere kwaliteit beeld zouden moeten bieden. LG stelt echter dat de kwaliteit van het beeld minder is. Bovendien zijn de brillen zwaarder dan de modellen die gebruikt worden in de bioscoop.

Samsung zal nu echter samen met Panasonic en Sony meer kracht zetten achter deze brillen. LG staat er voorlopig nog alleen voor. De nieuwe brillen moeten in 2012 op de markt verschijnen en zullen werken op 3D-televisies vanaf 2011.