Verhoog omzet en regel zorgdeclaratie binnen 6 seconden met iCODiS+

Met het vernieuwde declaratiesysteem iCODiS+ kunnen deelnemers van Optitrade voortaan sneller en realtime declareren bij zorgverzekeraar CZ (CZ, Ohra, Delta Lloyd). Binnen zes seconden verwerkt de zorgverzekeraar de declaratie en zien de opticien en zijn klant op een computerscherm in de winkel welke vergoeding de verzekering toekent. Consumenten die vooraf hun vergoeding zien, blijken zich vrijer te voelen in hun keuze voor een montuur dus dat kan meer omzet opleveren. De opticien berekent de vergoeding voor de klant onmiddellijk door in de aanschafprijs en iCODiS+ verzorgt de verdere afhandeling van de declaratie. CZ betaalt binnen twee weken het gedeclareerde bedrag terug aan de opticien en dat verbetert diens cashflow. De klant hoeft achteraf geen facturen meer te declareren en is daarmee verlost van de papieren rompslomp en de onzekerheid over de hoogte van zijn vergoeding.

“Realtime declareren is ronduit spectaculair”, vertelt Pascal Deklerck, de ontwerper van het systeem en IT-manager bij Optitrade. Hiermee loopt Optitrade voorop in de markt. Bovendien kunnen externe winkelautomatiseringspakketten iCODiS+ online aansturen voor de registratie van een declaratie en geven ze eenvoudig inzicht in de declaratie en betalingsgegevens. Optitrade werkt aan uitbreiding van het systeem en
verwacht dat iCODiS+ eind 2011 ook geschikt is voor declaratie van hoortoestellen
en accessoires.

iCODiS+ is een upgrade van het declaratiesysteem dat Optitrade in 2004 introduceerde. Zo’n 350 van de 500 Optitrade-deelnemers werken met het systeem. Uit onderzoek blijkt dat actieve iCODiS+ gebruikers tien procent meer omzetten, bovenop de gebruikelijke omzetstijging. Voor het gebruik van iCODiS+ betalen opticiens één procent van een goedgekeurde declaratie. Er zijn geen inschrijvings- of abonnementskosten. Niet Optitrade-deelnemers die iCODiS+ willen proberen, kunnen een proefabonnement afsluiten van negen maanden.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IT-manager Pascal Deklerck van Optitrade. 
www.optitrade.nl

 

 

website_afbeeldingen/optitrade:280:180:0:2