Wereldprimeur: nieuwste technologie van Nederlandse hoortoestelfabrikant ExSilent

Trinitie is als leverancier van ruim 130 optiekzaken in Nederland, exclusief distributeur van vier hoogwaardige merken hoortoestellen. E??n van deze merken is het Nederlandse ExSilent, een jonge en onafhankelijke hoortoestelfabrikant. Op de vorige week in Chicago gehouden jaarlijkse audiologieconventie (AAA) heeft ExSilent een nieuw en uniek product gelanceerd dat direct in de audioindustrie als revolutionair wordt beschouwd: de Ytango.

Dit kleine, achter het oor gedragen toestel is de eerste ter wereld met de microfoon en ontvanger in de gehoorgang (MaRiC”). De Ytango behoudt de natuurlijke richtwerking van het oor door de microfoon en de ontvanger in de gehoorgang te plaatsen. De Ytango biedt dragers een natuurlijk geluid, zodat ze beter kunnen horen waar geluid vandaan komt, minder last hebben van windruis en in een rumoerige omgeving een gesprek kunnen voeren.

De nieuwe Ytango productlijn bestaat uit drie toestellen:

” De Ytango, een “achter het oor” toestel met MaRiC voor natuurlijk horen. Door het gebruik van hoogwaardige onderdelen en de geavanceerde technologie wordt de beste geluidskwaliteit geleverd en kan het toestel lang comfortabel worden gedragen.
” De Ytango Pro is uitgerust met AirTAP”, ook een nieuwe technologie van ExSilent, dat in februari 2011 op de Qleaf Pro CIC werd ge??ntroduceerd. Met AirTAP kan de drager via een lichte aanraking van programma wisselen.
” De Ytango Pro-T is tevens uitgerust met een telespoel, zodat mensen met gehoorverlies hun mobiele telefoons, mp3-spelers en andere audioapparatuur kunnen gebruiken via een Bluetooth nekringleiding.

De Ytango wordt in het oor gebracht met nieuw ontworpen softdomes, die verkrijgbaar zijn in verschillende maten en in een open of gesloten versie. Hierdoor wordt het occlusie-effect (rondzingen) geminimaliseerd en voelt het toestel in ieder oor comfortabel aan. Door deze softdomes is het maken van oorafdrukken overbodig geworden. Met de bijbehorende Qfit-software kan de Ytango snel en eenvoudig voor iedere gebruiker worden geoptimaliseerd.

De Ytango bestaat uit twee modules: een module met de microfoon en ontvanger in de gehoorgang (MaRiC) en een module met de processor en batterij achter het oor. De oormodule wordt diep ingebracht, waardoor hij nagenoeg onzichtbaar is. Dit is een belangrijke stap voorwaarts bij het wegnemen van barri??res voor het gebruik van hoortoestellen bij de moderne, stijlbewuste consument.

ExSilent ontwikkelde de Ytango-technologie in samenwerking met de Technische Universiteit Delft en het TNO, beide wereldvermaarde onderzoeksinstituten in Nederland. De Ytango gaat dit voorjaar in de verkoop bij de optiekklanten van trinitie en zal tevens worden aangeboden in het KIND horen winkelconcept dat door trinitie vanaf volgende maand wordt uitgerold.