Zienderogen dankt CIick Company voor vorstelijke donatie

Het was zeer verheugend voor Stichting Zienderogen toen Click Company liet weten hen te steunen met een enorme partij brillen. Click Company schonk de stichting 2.982 brillen met een winkelwaarde van € 54,- per stuk. De monturen kwamen voor Zienderogen als een geschenk uit de hemel want de zes missies náar Congo, Mauritanië, Marokko, Oekraïne, Russische Federatie {Kaliningrad) en Sri Lanka, hadden een forse aanslag gepleegd op de voorraad.

Kinderen behoren tot de eerste doelgroep van Zienderogen. Zienderogen bezocht drie scholen voor leerlingen met een visuele handicap, en heeft heel wat kinderen aan een goede bril kunnen helpen. In Congo, waar Zienderogen vorig jaar september heeft gewerkt, trof ze in een stad met 200.000 inwoners (waar geen oogarts en geen opticien te bekennen was) zoveel staarpatienten dat ze voornemens is dit jaar terug te keren met extra oogartsen toegevoegd aan het team van opticiens en optometristen. Graag wil Zienderogen zich ook inzetten voor de verbetering van de huisvesting en het onderwijsniveau van de door hen bezochte scholen.

Zienderogen schrijft verder in haar dankbrief aan Click Company dat alle monturen de beste bestemming krijgen. Ze komen altijd weer op de neuzen van de armsten van de armen.

Meer informatie over Zienderogen: zie www.stichtingzienderogen.nl