ZieZo, de Nationale Oogbeurs op 11, 12 en 13 april in Houten

Voor mensen met een visuele beperking of oogziekte zijn er talloze hulpmiddelen, regelingen, voorzieningen en vrijetijdsmogelijkheden.

Om daarvan gebruik te kunnen maken, moet je wel weten w??t er allemaal kan en waar je dat kunt vinden. Daarom organiseert het Oogfonds jaarlijks de ZieZo-beurs. De achttiende editie vindt plaats in Expo Houten op 11, 12 en 13 april. De toegang is gratis.

Het Oogfonds organiseert de ZieZo-beurs in samenwerking met brancheorganisatie Ziezo. De beurs is de grootste op dit gebied in Europa en toont een unieke uitstalling van de nieuwste hulpmiddelen, pati??ntenverenigingen, geleidehonden, activiteiten, opleidingen, arbeidsbemiddeling, kunst, spelletjes, verenigingen, telefonie, een speciaal Sportplein van NOC*NSF en informatie over oogziektes.

Mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of een oogziekte hebben, bezoeken de beurs vaak samen met familie voor een gezellig dagje uit. Ook ouderen die slechter gaan zien, weten de weg naar de beurs te vinden.

Nieuw op de beurs

Voor het eerst kunnen bezoekers terecht bij diverse inloopspreekuren voor persoonlijk advies en informatie. Daarnaast kunnen zij deelnemen aan een gevarieerd aanbod workshops. Ook nieuw is het Step-Hear?? systeem dat door blinde en slechtziende bezoekers kan worden uitgeprobeerd.

Dit speciale polsbandje vibreert en piept op belangrijke punten van de beurs. Door op de knop van de polsband te drukken klinkt uit een luidspreker informatie over wat zich op dat punt bevindt. Hiermee heeft een ZieZo-beurs een echte primeur!

Meer informatie en gratis toegangskaarten vindt u op www.oogfonds.nl/ziezo of bel (030) 261 66 88.