Oogcongres 2017 druk bezocht

Eyeline was zaterdag 18 november bij het Oogcongres, dat plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht.  Een samenwerking tussen Oogfonds, Oogvereniging, Vereniging Oog in Oog, de Macula Vereniging en de Hoornvlies Patiënten Vereniging. Ook deze tweede editie was het weer een bijzonder druk bezocht event met meer dan 600 bezoekers.

Bij de opening door Joep Aarts, directeur Oogvereniging en Edith Mulder, directeur Oogfonds werden de foto’s van Murk Schaafsma uit de indrukwekkende tentoonstelling MIJN geZICHT getoond, die zo zijn bewerkt dat de kijker ervaart wat de geportretteerde ziet als hij of zij in de spiegel kijkt. Daarna vertelde Edith over haar ervaringen tijdens Blind voor 1 dag. Aan beide projecten heeft ook het Eyeline-team meegewerkt.

Indrukwekkende lezingen

Prof. Manu Keirse trapte af met de indrukwekkende lezing ‘Leven met een levend verlies, wat als je ogen het laten afweten’. De Vlaamse klinisch psycholoog en auteur heeft een nogal onorthodoxe kijk op omgaan met verlies. Verminderend zicht is een verlies dat nooit eindigt en wat is ‘ermee leren leven’ precies? Prof. Dr. Martine Jager is verbonden aan de Afdeling Oogheelkunde van het LUMC, hoogleraar Oogheelkunde en benadrukte hoe belangrijk het is om ontstekingen beter te leren begrijpen en beter te behandelen.

De middag werd gevuld met presentaties over de laatste ontwikkelingen binnen de ooggezondheidszorg. Oogarts Faridpooya van Het Oogziekenhuis besprak de ontwikkelingen rondom oogoperaties met behulp van een robot. Prof. Hans Lemij ging dieper in op de diagnosestelling van glaucoom. Maar er kwam nog veel meer aan bod, zoals hoornvliestransplantaties, kunstlenzen en de behandeling van macula degeneratie.

In de komende Eyeline meer over het Oogcongres.

Meer informatie

www.oogcongres.nl

Gepubliceerd op: 21-11-2017

Reacties

Comments