Remake van icoon Look 535 én Osinga Brilmode bestaat 30 jaar!

In 1994 lanceerde Mark Osinga een eigen brillenontwerp dat haaks stond op de trends die toen het beeld bepaalden: de look 535. Met dit kleine ovale brilletje werd een enthousiaste klantenkring opgebouwd, met Paul de Leeuw en presentator Karel van de Graaf als voortrekkers. De iconische look 535 verschijnt nu in een bijzondere limited edition in geelgoud en witgoud.

Dit jaar komt er een speciale remake van een van de bestverkochte monturen. Een icoon die bij vele opticiens een mooie herinnering naar boven haalt: de LOOK 535. Een bril die klasse uitstraalt door haar eenvoud en minimalisme. Nederlands gedachtegoed, gemaakt met Italiaans vakmanschap.

Mark Osinga vond de inspiratie voor de bril destijds in 1994 op de beurs in Parijs. Samen met de productontwerpers van LOOK Occhiali werden de eerste samples getekend en geproduceerd. Aanvankelijk werd de LOOK 535 in 3 kleuren op de markt gebracht: goud, zilver en bruin. Later volgen nog vele kleurcombinaties en de teller staat nu op 16 unieke kleuren en combinaties, die overigens niet allemaal meer leverbaar zijn.

Bij de lancering van dit minimalistische brilletje bleken de reacties niet unaniem positief: de LOOK 535 stond namelijk haaks op het modebeeld van dat moment, dat werd gedomineerd door grote modellen, vaak gemaakt in kunststof.

Toch durfden veel opticiens het aan en zij werden ruimschoots beloond voor hun vooruitziende blik: het aantal enthousiaste klanten groeide gestaag.

Een kwart eeuw na dato introduceert Osinga een gelimiteerde editie van de LOOK 535. In samenwerking met een Nederlandse goudsmid is de icoon uitgebracht in een 18k gouden variant. Er komen 50 geelgouden en 50 witgouden exemplaren op de markt. Alle brillen worden genummerd en voorzien van certificaten. Uiteraard wordt de LOOK 535 limited edition geleverd in een unieke verpakking die past bij deze icoon.

Osinga Brilmode bestaat 30 jaar

Osinga Brilmode bestaat dit jaar 30 jaar en dit willen ze met jou vieren. Zoals beloofd komen ze dit jaar met een aantal spectaculaire mededelingen. Benieuwd naar wat er gaat komen aankomend jaar? En wil je de Look 535 bewonderen? Osinga Brilmode staat dit weekend op de Nederlandse Optiekdagen waar ze om 12:00 uur het eerste nieuwtje bekend gaan maken.

 

Gepubliceerd op: 30-01-2020

Reacties

Comments