Specsavers optiek- en audiologieconferentie trapt af in Utrecht

Op zondag 8 oktober vond in Utrecht het jaarlijkse optiek- en audiologie-evenement, de Clinical Conference, plaats. Zo’n 500 professionals uit de oog- en hoorzorg kwamen bijeen om zich te laten inspireren door nationale en internationale sprekers uit de branche. De Clinical Conference is toegankelijk voor alle professionals. Het was de tweede keer dat Specsavers dit evenement in Nederland organiseerde. Van 9 tot en met 12 oktober reist de Europese conferentie af naar Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland.

De conferentie bood de bezoekers een gevarieerd programma met vijftien nationale en internationale sprekers. Op het gebied van oogzorg spraken onder meer Joanne Wood en Harrison Weisinger. Wood is professor op de School of Optometry and Vision Science aan de Queensland University of Technology in Australië. Zij ging in op haar grootschalige onderzoek naar de relatie tussen zicht, veroudering en rijprestaties. Hierover meer in de komende editie van uw vakmagazine Eyeline. Optometrist Harrison Weisinger stond stil bij de wereldwijde trends in optometrie, waarbij hij zijn visie gaf op technologische ontwikkelingen, vergrijzing en de zorgbudgetten die steeds meer onder druk staan.

Smart hoortoestellen en gehoorbescherming

Ook op het gebied van hoorzorg betraden diverse toonaangevende sprekers het podium. Zo sprak Jan de Laat, klinisch-fysicus en -audioloog, over de belangrijkste innovaties in de hoorzorg, zoals ‘smart’ hoortoestellen en de Personal Sound Amplifier (het ‘hoorhulpje’). Neuropsycholoog Olav Wagenaar deelde zijn kennis over tinnitus en hyperacusis op basis van zijn vele onderzoeken op dit gebied.

Blijven ontwikkelen is cruciaal

De conferentie werd afgesloten door Remko Berkel, directeur van Specsavers Nederland. “Wij zijn trots dat we ook dit jaar weer professionals uit ons vak hebben kunnen inspireren. Het is ons doel om professionaliteit binnen de branche te blijven vergroten. Dit geldt zowel voor onze eigen medewerkers, als voor specialisten buiten onze organisatie. Door zoveel mogelijk kennis te bundelen van gerenommeerde specialisten uit ons internationale netwerk, bieden wij bezoekers de mogelijkheid de ontwikkeling van technologische innovaties binnen ons vak op de voet te volgen”.

Gepubliceerd op: 10-10-2017

Reacties

Comments