Statement Optitrade GrandVision

Optitrade is door haar strategische samenwerkingspartner Essilor International geïnformeerd over het feit dat EssilorLuxottica voornemens is het aandelenpakket van investeringsmaatschappij HAL van 77% in GrandVision (moederorganisatie van onder meer Pearle en Eye Wish) binnen twee jaar over te nemen.

Optitrade gaat zich de komende periode beraden op deze situatie. Daarvoor gaat Optitrade op korte termijn in overleg met Essilor International, haar Raad van Commissarissen, aandeelhouders en deelnemers over de consequenties van deze voorgenomen overname voor Optitrade en mogelijke scenario’s en vervolgstappen.

Als fullservice-retailorganisatie heeft de Optitrade Retailgroep tot doel de positie van de zelfstandige opticiens en audiciens in Nederland te borgen en te versterken. Optitrade werkt al jaren samen met Essilor International, wereldmarktleider op het gebied van corrigerende glazen. In 2017  is Optitrade een strategische samenwerking aangegaan met Essilor International om expertise en financiële middelen te bundelen. Doel daarvan is de dienstverlening op het vlak van logistiek, marketing en innovatie aan de opticiens en audiciens die zijn aangesloten bij Optitrade verder uit te breiden.

Optitrade zal hier gaande weg meer informatie over naar buiten brengen.

Meer informatie

www.optitrade.nl

Gepubliceerd op: 08-08-2019

Reacties

Comments