Waarom enkelvoudige glazen met accommodatieondersteuning de nieuwe standaard is

Wie vaak en lang achter een beeldscherm zit, krijgt op den duur last van digitale oogstress. En met ons huidige beeldschermgebruik heeft vrijwel iedereen er last van. Gelukkig bieden HOYA’s enkelvoudige glazen met accommodatieondersteuning uitkomst. Ze zorgen voor ontspanning en meer kijkcomfort. Hoe dat precies zit lees je in deze blog.

Door veelvuldig en langdurig beeldschermgebruik krijg je op den duur last van digitale oogstress. Een deel van de symptomen, zoals hoofdpijn en wazig zien, komt door overbelasting van je oogspieren vanwege het langdurig op korte afstand accommoderen. Enkelvoudige glazen met accommodatieondersteuning zorgen voor ontspanning en verhogen het kijkcomfort. Dat geldt ook voor mensen in de leeftijdscategorie van 15 tot 40 jaar die geen accommodatiestoornis hebben.

Wat is er aan de hand?

Onze ogen zijn nooit ontworpen voor een kijkgedrag waarbij we gedurende langere tijd op korte afstanden focussen. Maar de enorme toename van het beeldschermgebruik vraagt dat wel van ons.

Om je een beeld te geven:

  • De computer komt in ons leven. Kijkafstand tot de monitor: 60-120 cm.
  • Introductie van het LED-scherm. Onze ogen krijgen het extra zwaar vanwege het schijnsel van deze schermen.
  • Introductie van de smartphone. Kijkafstand verkort tot 20-40 cm.
  • De tablet komt op de markt.

Niet verwonderlijk: met de toename van het aantal devices met een digitaal beeldscherm neemt ook het aantal uren dat we er gebruik van maken toe. Dit nieuwe kijkgedrag veroorzaakt digitale oogstress.

Meer informatie

Klik hier om de volledige blog te lezen

www.hoyavision.com

 

 

Gepubliceerd op: 30-10-2018

Reacties

Comments