Werners optiek Amersfoort; Splinternieuwe winkel met doordacht concept

Hoe maak je van een smal pijpenlaatje een goed uitgelichte optiekwinkel met een robuuste sfeer? Ga er maar aan staan. De jonge ondernemer Werner Bakker had daar duidelijke ideeën over. Zijn eerste eigen optiekwinkel moest een industriële uitstraling krijgen met goed uitgelichte producten en fijn sfeerlicht. Om dat te realiseren nam hij Lixero in de arm.

“Licht is zo ontzettend belangrijk in een optiekwinkel. Voor de sfeer, de juiste aandacht voor de producten, in de meetruimtes en natuurlijk in de werkplaats”, vertelt Werner. Zijn winkel Werners Optiek in Amersfoort ging 1 maart jl. open, slechts enkele maanden na het tekenen van het huurcontract. De klanten weten hem inmiddels steeds beter te vinden en na een rustige start gaat Werner zich wat meer richten op marketingactiviteiten. Met merken als Ørgreen, Komono, Tod’s, Tavat en Tom Ford bevindt de winkel zich in het hogere segment en dat komt mooi tot uiting in het interieur, waarin pure materialen als staal en hout centraal staan.

Uitdaging

“Ik had zelf al een plan en een budget gemaakt voor de verlichting en vervolgens heb ik Lixero erbij betrokken. Dit bedrijf heeft een enorme ervaring met de verlichting van winkels, waaronder een aantal optiekwinkels. Lixero heeft aan de hand van mijn ideeën drie voorstellen met verschillende prijzen gemaakt. We hebben gekozen voor een spanningsrail die over de lengte van de winkel naar achter loopt, tot in de werkplaats. Aan de rail hangen heel veel spots met ledverlichting, die de producten die moeten opvallen echt in het spotlicht zetten. Boven de tafel in het midden van de winkel hangen industriële lampen, als decoratieve verlichting, en boven de bar is sfeerverlichting aangebracht. In de meetruimtes wilde ik het licht dimbaar maken en dat was nog een uitdaging in combinatie met het speciale plafond. Ik heb het plafond laten behandelen met Acospray; dat zorgt voor de juiste akoestiek en creëert rust. De mensen van Lixero weten waar ze over praten en wat een opticien nodig heeft. En hebben ze iets niet zelf voorhanden, gaan ze ernaar op zoek. Heel fijn om op die manier samen te werken”.

 

Meer informatie

www.lixero.eu | +31 493 311 314

 

 

Gepubliceerd op: 24-04-2019

Reacties

Comments