86% Nederlanders heeft zonnebril op zak

Uit een onderzoek van Pearle, uitgevoerd door Direct Research onder 1000 Nederlanders, blijkt dat zodra het lekker weer wordt, 86 procent van de Nederlanders de zonnebril op zak heeft.

Zonnebrillen worden niet alleen gebruikt tegen de felle zon, maar ook als fashionitem (18%) of om de kans op rimpels te verkleinen (3%). Twee procent draagt de zonnebril om wallen onder de ogen na een avondje doorzakken te verbergen.

De belangrijkste reden om een zonnebril te dragen is om de ogen te beschermen tegen de zon en uv-straling (84%). E??n op de tien Nederlanders draagt echter nooit een zonnebril.

Looks

Naast bescherming van de ogen is de zonnebril voor velen een belangrijk accessoire. “Het staat vooral leuk”, vindt 20 procent. Dit geldt in het bijzonder voor jongeren tot 30 jaar (53%). De merknaam van de bril weegt voor mannen zwaarder dan voor vrouwen.

Een kwart van de mannen draagt het liefst een merkmontuur versus 14 procent van de vrouwen. Vrouwen gaan voor de “looks”, bijna 70 procent vindt “de bril staat me goed” de belangrijkste reden om een bril te kopen, in tegenstelling tot 61 procent van de mannen. Gemiddeld hebben Nederlanders per persoon twee zonnebrillen in huis.

Van de vrouwen koopt 30 procent ieder jaar een nieuwe zonnebril, mannen doen dit minder vaak met 20 procent. Mannen tasten wel dieper in de buidel wanneer zij een zonnebril aanschaffen, gemiddeld geven zij 65 euro uit tegenover de 57,50 euro die vrouwen eraan besteden.