adidas eyewear lanceert watersport bril tycane pro

adidas6

 

Wedstrijdzeilers en recreatieve watersporters die een hele dag doorbrengen op een boot, staan onvermijdelijk bloot aan wind en water.

 

Om de juiste koers te varen, is het belangrijk perfect zicht te hebben. Met de nieuwe tycane pro komt adidas eyewear met een innovatieve en uiterst praktische sportbril, speciaal ontwikkeld voor watersporters maar daarnaast ook zeer geschikt voor andere outdoor activiteiten. De bril is voorzien van waterafstotende glazen, een uitzonderlijk breed gezichtsveld en een vernieuwend ontwerp; eigenschappen die een perfect zicht en maximale bescherming van de ogen garanderen.

 

De brillenspecialist ging hiervoor te rade bij atleten, zoals de jonge Britse profzeiler Sam Goodchild: “Ik doe al mijn hele leven aan buitensport. Ik weet dan ook dat het heel belangrijk is om je ogen goed te beschermen. Als de golven over het dek slaan, weet ik dat ik helemaal kan vertrouwen op de tycane pro. Deze bril staat stevig op mijn hoofd en biedt elk moment een perfect zicht. Zelfs als het zonlicht op het water weerkaatst.”

 

tycsam

 

Ook de Belgische Bert Bossyns, professioneel lange-afstandszeiler die binnenkort het Transat 6,50 circuit vaart, is erg te spreken over de sportbrillen van adidas eyewear. Tot op heden was de evil eye, een andere multifunctionele sportbril van adidas eyewear, zijn ‘permanente compagnon’: “Door de modulaire keuzemogelijkheden van de glazen, pas ik de bril aan aan de zeer gevarieerde situatie op de oceaan. In een paar seconden zijn de lenzen gewisseld, wat een enorm voordeel is want in een race kan ik me niet bezighouden met knutselwerk.” Vanaf nu zal Bert Bossyns de nieuwe tycane pro dragen.

 

tycbert

 

Gepolariseerde, waterafstotende en onbreekbare glazen 

 

De brede 10-baseglazen met een sterke kromming en de onbreekbare, waterafstotende LST™-glazen maken een breed gezichtsveld mogelijk en bieden de drager een perfect zicht. Door de waterafstotende laag en het platte montuur krijgen waterdruppels geen kans. Bovendien blijven er geen vervelende strepen achter. Stof- en vuildeeltjes worden direct weggespoeld; dankzij de speciale gleuven op het montuur sijpelt het water doeltreffend weg langs de binnenkant.

 

Nieuw zijn de gepolariseerde glazen die felle flitsen door weerkaatsingen van de zon op het water, het zand, natte rotsen en andere gladde oppervlakken neutraliseren en daarnaast digitale instrumenten aan boord goed leesbaar maken. Tot slot voorkomt de ventilatietechniek dat de glazen beslaan. 

 

tyc1

 

Licht montuur met optionele hoofdband 

 

Het montuur uit SPX-materiaal is licht, flexibel, onbreekbaar en antiallergeen. Met de verstelbare veren en neuskussentjes is de bril perfect af te stemmen op het hoofd van de drager. De tycane pro is uitgerust met een optionele hoofdband voorzien van een drijfmechanisme, waardoor hij goed op het hoofd blijft zitten én altijd boven water blijft.

 

Ook op designvlak is de tycane pro een innovatieve hoogvlieger: het gaasmotief op de veren roept de structuur van een zeil op, terwijl het zilveren logo doet denken aan een zeil. Dankzij het rubberen laagje aan het uiteinde van de poten glijdt de bril niet weg – zelfs zonder hoofdband. 

 

tyc2

 

De tycane pro is verkrijgbaar in de maten S en L en in vier verschillende kleurencombinaties. Optische glazen zijn mogelijk door middel van een opzetstuk of het monteren van glazen op sterkte door een opticien. Verkoopadviesprijs: vanaf € 139,-.

 

Meer informatie: www.silhouette.com