Alain Mikli presenteert collectie Mileage 2012

Binnen zijn nieuwe monturenlabel Mileage, vergelijkt ontwerper Alain Mikli de populariteit van de beroemde pilotenbril met het succes van de jeanscultuur.

 

De naam is ontstaan uit een samenvoeging van de woorden: mille en age, oftewel’ duizend jaren’ en geeft aan dat Mileage een lang blijvende brillenlijn moet worden. Alain Mikli heeft het concept van twee van de meest succesvolle items op modegebied samengevoegd tot fantastische monturen, die tezamen de Mileage collectie vormen.

 

In 1927 werd voor de vliegtuigindustrie een praktische zonnebril ontworpen, die optimaal zicht moest bieden over zowel de horizon, als op het instrumentenpaneel van een vliegtuig. Dit model – met de inmiddels beroemde waterdruppelvormige glazen – kreeg de naam “Aviator”; pilotenbril.

In 1873 vraagt een cliënt aan Levi Strauss en Jacob Davis, om een pantalon te maken voor haar man die houthakker is. De twee mannen knippen een patroon uit stevige blauwe stof en voorzien de zakken van klinknagels. In hun stoutste dromen hadden zij niet durven bedenken dat hun denim, in de 21e eeuw, elke heup en iedere beenlengte zou bedekken, vrouwelijk of mannelijk.

 

Beide ontwerpen waren oorspronkelijk niet bedacht als trendy mode-items, maar juist voor praktische doeleinden en toch zijn beiden na al die jaren, in diverse vormen, nog steeds in ons modebeeld terug te vinden en worden ze gedragen door zowel mannen als vrouwen.

 

Dit wil Alain Mikli ook bereiken met zijn Mileage collectie. Brillen zijn praktisch, maar ook zeker een trendy accessoire om je outfit te vervolmaken. De Mileage collectie beschikt over eigenschappen van de legendarische pilotenbril, maar Alain Mikli heeft er een geheel eigen twist aan gegeven. Een hommage aan de pilotenbril. De 8 modellen worden gemaakt van de allerbeste materialen en geleverd in moderne kleuren en patronen.

De Mileage kan gedragen worden zoals men tegenwoordig ook een jeans draagt: als essentieel stijlonderdeel van je dagelijkse outfit.

 

Meer informatie op de website: www.ambnl.eu