Bvlgari lanceert nieuwe collectie te Amsterdam

Onlangs lanceerde Bvlgari haar nieuwe collectie op de P.C.Hooftstraat te Amsterdam. Ook Eyeline was aanwezig voor een impressie.

Speciaal voor de gelegenheid was de Brand Manager van Bvlgari International vanuit Itali?? naar Amsterdam afgereisd om de collectie te presenteren. Het werd een enerverende avond waar de verschillende nieuwe lijnen gepresenteerd werden die ook op de Mido in Milaan hun intrede gedaan hebben.

Ook dit jaar worden de designs worden gekenmerkt door details, gedurfde ontwerpen en het gebruik van kostbare materialen zoals mineralen en edelstenen. Bvlgari eyewear is ge??nspireerd op de thema”s uit de Bvlgari juwelen en accessoirelijn en vertaald naar een zonne- of correctiebril. Hieronder een overzicht:

Serpenti

Serpenti, ofwel slangen, zijn een van de meest bekende iconen binnen het merk Bvlgari. Bvlgari verwerkt de slang nu ook in de eyewear en heeft een uniek zonmodel ontworpen. De bril is van acetaat en cat-eye gevormd. De schubben van de slang zijn verwerkt in het decor waar tevens tientallen kristallen zijn verwerkt. Het zonmodel komt in vijf verschillende kleuren.

Binnen het Serpenti thema zien we 2 nieuwe correctiemodellen waarbij de kenmerkende schubben van de slang zijn verwerkt in het decor op de veer. In het decor zijn maar liefst 62 kristallen verwerkt die de brillen uniek maakt.

Ventaglio

Ventaglio is een nieuw thema binnen de Bvlgari eyewear. Dit thema is direct ge??nspireerd door de juwelen, en wel door de exclusieve Ventaglio oorhangers.

Parentesi Chain

Inspiratie voor het Parentesi design zijn de trottoirtegels in de straten van Rome. Deze vorm is op allerlei manieren verwerkt in de Parentesi collectie.

Icona

De Icona collectie wordt aangevuld met een correctiemodel waarin maar liefst 132 kristallen zijn verwerkt op de veer.

Monete Pepitia

Sinds 1960 verwerkt Bvlgari antieke oude Griekse en Romeinse munten in de Bvlgari juwelen. De munten zijn zichtbaar in armbanden, tassen en accessoires en mogen daarom ook niet ontbreken in de eyewear.

Tubogas

Inspiratie voor de Tubogas collectie is het vintage Tubogas horloge. De organische vorm die kenmerkend is voor de Tubogas juwelen is niet alleen esthetisch prachtig maar zorgt ook voor optimaal draaggemak.

BZero1

De BZero1 juwelenlijn bevat alle elementen die kenmerkend zijn voor Bvlgari. De ronde spiraalvormen staan voor beweging en vooruitstrevendheid en hebben een informele en elegante uitstraling.

Aluminium

Voor de mannen is er de Aluminium collectie. Deze collectie is gebaseerd op het zeer mannelijke Diagono Aluminium horloge. In dit horloge is een combinatie van aluminium en rubber gebruikt. Het scharnier van de bril is van aluminium met hierin een metalen logo plaque verwerkt. Het Bvlgari logo is hier met grote precisie ingegraveerd met een speciale laser.

Hieronder een fotocollage van de Bvlgari presentatie. Meer informatie over de collectie: www.bulgari.com“”